Peter Schoen (r) overhandigt de cheque aan therapeut Roy Appel van Heliomare
Peter Schoen (r) overhandigt de cheque aan therapeut Roy Appel van Heliomare (Foto: Jesper Schoen)

Honderdjarig Vondeloord schenkt gift aan Heliomare

Algemeen

WIJK AAN ZEE - Kampeervereniging Vondeloord uit Wijk aan Zee bestaat dit jaar 100 jaar. Deze Odd Fellowcamping vond dat dit unieke jubileum gekoppeld moest worden aan een goed doel wat kleinschalig moest zijn en in de omgeving van Wijk aan Zee. Zo ontstond de actie Houd hen in Balans die bestemd was voor de SUP-therapie van Heliomare waar mensen met een hersenaandoening op het water gestimuleerd worden om hun reflexen te activeren.

Hoewel het jubileum van Vondeloord door de corona een jaar is uitgesteld, werd Roy Appel, werkzaam bij Heliomare en initiatiefnemer van deze therapie, afgelopen week verblijd met de gift van Vondeloord bestaande uit verschillende sup-boarden, pakken en beschermmateriaal waardoor deze therapie direct uitgebreid en voortgezet kan worden.

Het bedrag dat de bewoners van Vondeloord bijeen hadden gebracht kwam uit de verkoop van bingokaarten en speciale tassen waarin loten zaten voor het Rad van Fortuin.

De prijzen die zij hiermee kunnen winnen zijn beschikbaar gesteld door meer dan 150 bedrijven uit  heel het land.

De Vereniging Thomas Wildey, onderdeel van de Odd Fellows, heeft tevens voor deze actie een kano gefinancierd waardoor ook in de winterperiode in het zwembad van Heliomare aan deze therapie gewerkt kan worden.