Nevin Özütok (midden) op campagne, samen met (links) Jos Burger (GroenLinks Heemskerk) en fractievoorzitter Tekla Hulscher van GroenLinks Beverwijk.
Nevin Özütok (midden) op campagne, samen met (links) Jos Burger (GroenLinks Heemskerk) en fractievoorzitter Tekla Hulscher van GroenLinks Beverwijk. (Foto: Aangeleverd)

Witte rook bij GroenLinks Beverwijk: Nevin Özütok voorgedragen als wethouder

Algemeen

BEVERWIJK - De gemeente Beverwijk met haar complexe uitdagingen vraagt om een ervaren wethouder die snel en effectief aan de slag kan in de korte resterende collegeperiode. De fractie is verheugd om Nevin Özütok te kunnen voordragen als wethouder. Een ervaren bestuurster die zowel toegankelijk is als resultaatgericht is.

‘’De GroenLinksfractie heeft de afgelopen weken besteed aan het vinden van een goede opvolger van ons helaas afgetreden wethouder Haydar Erol. De fractie prijst zich gelukkig met de ervaren belangstelling voor deze post. Wij konden dan ook kiezen voor de meest geschikte persoon uit diverse goede kandidaten’’, aldus de GroenLinksfractie Beverwijk.

Beverwijk is een middelgrote gemeente met stedelijke uitdagingen, met complexe dossiers waarbij de belangen van diverse hoofdrolspelers uiteenlopen. Wat betreft het Tata steeldossier zijn er meerdere overheden betrokken, waarbij Beverwijk geen bevoegd gezag heeft. De resterende periode van dit college is beperkt tot plus minus 6 maanden. Dit vraagt om de inzet van een ervaren bestuurder.

Met Nevin Özütok draagt de GroenLinksfractie een ervaren bestuurster voor. Haar stijl kenmerkt zich door een combinatie van resultaatgerichtheid en toegankelijkheid, met 7 jaar ervaring als bestuurder en diverse relevante portefeuilles. Ze heeft meer dan 4 jaar ervaring als Kamerlid (woordvoerder Binnenlandse Zaken) en zij heeft ervaring met gemeenschappelijke regelingen zoals de VRK (Veiligheidsregio Kennemerland) en decentralisaties. Özütok is eerder gemeenteraadslid, ambtenaar en vakbondsbondbestuurder geweest.

Nevin Özütok: ‘’Ik heb veel zin om in de interessante gemeente die Beverwijk is, aan de slag te gaan!”

Afbeelding