De nieuwe wethouder van GroenLinks Beverwijk Nevin Özütok.
De nieuwe wethouder van GroenLinks Beverwijk Nevin Özütok. ((Foto: Aangeleverd))

Ingezonden brief: ‘Nieuwe wethouder Beverwijk omstreden en belachelijk’

Algemeen

BEVERWIJK - Na het onlangs plotselinge aftreden van wethouder Haydar Erol heeft GroenLinks een nieuwe wethouder gekozen voor de gemeente Beverwijk. “Een wethouder die als wethouder en als Tweede Kamerlid haar sporen al heeft verdiend. De gemeente Beverwijk met haar complexe uitdagingen vraagt om een ervaren wethouder die snel en effectief aan de slag kan in de korte resterende collegeperiode. De fractie is verheugd om mevrouw Nevin Özütok te kunnen voordragen als wethouder. Een ervaren bestuurster die zowel toegankelijk als resultaatgericht is “, aldus deze hersenkronkel van de fractie van GroenLinks Beverwijk/Wijk aan Zee. 

Laat ik vooropstellen dat als een politieke partij een wethouder voordraagt het een onbeschreven wet is dat de overige politieke partijen dit respecteren en hier sowieso geen openbare mening over hebben. De burger heeft op sociale media er wel een uitgesproken mening over. Wat is het gemeentepluche toch belangrijk voor GroenLinks afdeling Beverwijk/Wijk aan Zee en wat dit gaat kosten voor de burger maakt niets uit.

Voorgedragen

Daarom is nu een wethouder voorgedragen voor de duur van 6 maanden omstreden en belachelijk. 

Er blijven maar 3 maanden over om de stad daadwerkelijk te besturen want vanaf half december 2021 tot 16 maart 2022 worden er geen belangrijke beslissingen genomen omdat de gemeenteraadsverkiezingen eraan komen en men bang is om kiezers te verliezen. 

Het meest omstreden en belachelijke is dat ook deze coalitiepartij wéét dat er forse bezuinigingen eraan komen voor onze burgers en dan toch een wethouder voordragen voor een rijkelijk salaris en als afloop de bonus van het wachtgeld. 

Weet GroenLinks niet dat Haydar Erol wachtgeld ontvangt?

Weet GroenLinks Beverwijk/Wijk aan Zee niet dat óók de vertrokken wethouder Erol wachtgeld ontvangt? 

En wie moet dit allemaal ophoesten: juist de burger van de gemeente Beverwijk in een gemeente die toch al financieel in zwaar weer zit. 

Lex Schram

Nee, dan het CDA in 2013. Toenmalig wethouder Lex Schram trad af want hij wilde alle schijn van belangenverstrengeling vermijden omdat hij werd benoemd als executeur-testamentair over de nalatenschap van zijn overleden broer. Toen haar verantwoordelijkheid nemend bleef het CDA de coalitie trouw en dit zonder wethouder in het college, om de gemeente Beverwijk niet voor een paar maanden op extra dure kosten te jagen en dus indirect ook de inwoners. De tijden zijn veranderd want het lijkt erop dat men nu alleen in het gemeentebestuur zit ter meerdere eer en glorie van zichzelf. 

Co Backer, Beverwijk 

Nevin Özütok (midden) tussen Jos Burger (GroenLinks-raadslid Heemskerk) en fractievoorzitter GroenLinks Beverwijk Tekla Hulscher.