Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Column Blik van Co: Gepensioneerde bestaan niet meer in dit land!

Algemeen

Laat ik beginnen dat het zonder gepensioneerde einde maatschappij is. Zo die zin staat alvast. Ik en u, als gepensioneerde, helpen onze kinderen en kleinkinderen en er zijn duizenden die veel werk in de mantelzorg verrichten en ook het vrijwilligerswerk in verenigingen wordt door de gepensioneerde daardoor in stand gehouden. Dit gebeurt belangeloos en liefdevol, maar men heeft berekend dat als dit uitbetaald zou moeten worden dit jaarlijks ruim 11 miljard moet kosten. 

Als dit uitbetaald zou moeten worden dan zijn de gevolgen niet te overzien. Je leven lang werken, zo genaamd sparen voor je “oude” dag om uiteindelijk financieel achter de zijlijn geschopt te worden. Zo omschrijf ik mijn gevoel en dat van vele gepensioneerde die ik spreek. 

Het slopen van de financieel-economische belangen van de gepensioneerde gaat door de Haagse kliek gewoon door, maar om eerlijk te zijn hoor je de lokale politiek hier ook zelden of nooit over spreken. Wij, als gepensioneerde, worden al vele jaren beroofd van enige indexering in onze aanvullende pensioenen. Ons koopkrachtverlies is al opgelopen tot ruim 29 procent. 

Wij worden al vele jaren als gepensioneerde beroofd van enige indexering

Wij zijn gedegradeerd tot melkvee van de samenleving. Het moet toch voor de pluche-plakkers helder zijn dat ons vertrouwen in de politiek volkomen verdwenen is. Wij zouden toch met z’n allen aangifte moeten doen wegens diefstal, want dat is het, niets meer en niets minder. De gezamenlijke pensioenfondsen hebben miljarden in kas. 

Het zogenaamde tekort dat deze fondsen zouden hebben, bestaat niet!! Het is een door de pluche-plakkers geplande ingreep: de verplichte lage rekenrente die de fondsen moeten gebruiken, geeft een virtueel tekort. Virtueel ja: het is niet écht!! Er is geld genoeg maar dat mag niet uitgegeven worden aan degenen die hier jaren voor betaald hebben.

 Wij, als gepensioneerde, worden dus gewoon kunstmatig tekortgedaan door de huidige rekenrente. Het wordt tijd dat er maatregelen worden getroffen om ervoor te zorgen dat voor ons een beter financieel-economisch beleid gaat komen. Men zorgt alleen voor het vullen van de eigen zakken maar verder dan de neus lang is kijkt men niet. Hoe zij dit doen heeft u volop de afgelopen decennia kunnen lezen in de media.

Co Backer

jalbacker741@telfort.nl