Romeo en Julia
Romeo en Julia (Foto: Aangeleverd)

Frisse blik op Shakespeare-klassieker Romeo en Julia

Algemeen

BEVERWIJK - De Shakespeare-klassieker Romeo en Julia is misschien wel een van de meest vertelde liefdesverhalen in de theatergeschiedenis. Het stuk weet al eeuwenlang steeds opnieuw te raken en te inspireren. In een wereld waarin iedereen zich laat leiden door geweld, vechten de jonge Romeo en Julia voor hun liefde voor elkaar.

Pizza’s

De pizza’s vliegen je om de oren in deze bewerking van Romeo & Julia. De vaders van Romeo en Julia hebben allebei een pizzeria, maar gooien al jaren de deegrollers door elkaars ruiten. Zelfs knokpartijen in nauwe Italiaanse steegjes zijn inmiddels volkomen normaal geworden. Want wie maakt er toch de beste pizza? Terwijl de concurrentiestrijd steeds heftiger wordt, bloeit de liefde tussen Romeo en Julia op. Maar deze liefde kan geen eerlijke kans krijgen, als niet eerst de familieruzie wordt opgelost. Er komt een plan, een romantisch plan dat heel goed verloopt, totdat er in weer een straatgevecht een dode valt… 

Kaarten vanaf € 15,50 voor vrijdag 5 november om 19.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Dansvoorstelling NAAKT

NAAKT is een voorstelling op etnische muziek met een oerkracht. Puur, eerlijk, transparant, rauw. Met Isabelle Beernaert als danseres.

De dans tussen het licht en de duisternis, in de arena van het leven. De zoektocht tussen goed en kwaad. De balans tussen het (overheersende) mannelijke en het (destructieve) vrouwelijke. Tussen de lusten en de liefde, ons vuur en ons as, het goddelijke en het duivelse, het zwart en het rood, gekleed en ongekleed.

Kaarten vanaf € 31,00 voor zaterdag 30 oktober om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Nhung Dam

De wereldwijde coronapandemie was voor Nhung aanleiding om de solovoorstelling 3 miljoen voetstappen naar Sicilië te maken. De voorstelling gaat over de zoektocht van iemand die maandenlang heeft gewandeld, in een tijd waarin we alles moesten loslaten wat we dachten te weten of te kennen. Nhung neemt het publiek mee op reis. Dwars door Europa tot aan Sicilië, naar de plek waar je jezelf terugvindt. 

Kaarten vanaf € 17,50 voor zaterdag 6 november om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Dutch Eagles

‘Gold’ hebben de mannen van de Dutch Eagles hun theatertour gedoopt. Niet zo’n gekke naam voor een tour van een tributeband die ruim put uit het muzikale west-coast-repertoire, dat vanuit Californië de wereld heeft veroverd. Maar met de stralende Californische zon heeft de naamkeuze niet veel te maken; eerder nog zou de inspiratie kunnen komen van de goldrush die vanaf 1848 honderdduizenden gelukszoekers uit de VS en Europa naar Californië deed trekken. Want, zo legt drummer Andre Kemp uit: “Gold staat voor ons ook echt voor de zoektocht naar goud, maar dan in de betekenis van goede muziek.’’

Kaarten vanaf € 22,00 voor zaterdag 6 november om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Isabelle Beernaert.
Nhung Dam.
The Dutch Eagles.
Dutch Eagles.