Eerste communie-jurkje gemaakt van parachutestof.
Eerste communie-jurkje gemaakt van parachutestof. (Foto: aangeleverd)

In museum Huis van Oud in Wognum tentoonstelling over Tweede Wereldoorlog

Algemeen

Het Huis van Oud opent zondag 4 juli de deuren weer. De tentoonstelling 75(+1) jaar Vrijheid in Westfriesland is voor belangstellenden te bezichtigen. Uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.

In de maanden juli, augustus en september is het museum open op de zondagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur, alsook tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 11 september. Er worden echter geen evenementen op de eerste zondagen georganiseerd.

Vrijwilligers maakten in juni het huisje en de stallen schoon. Daarna is in de stallen de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog ingericht. De basis hiervoor vormen negentien informatieborden omlijst met voorwerpen, foto’s en papiermateriaal. Ook is een verkorte film te zien met interviews uit 2005. Cor Baas, Simon Bleeker, Tiny de Boer, Niek en Lies Commandeur-Machtel, Alberdien Ruyter, Jaap Schipper en Jan Schouten vertellen over hun ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze spreken over het neerstorten van vliegtuigen in Wognum en Wadway, de droppings aan de Zomerdijk en de razzia in Wognum maar ook over gebeurtenissen uit het dagelijks leven.

Op het ruime erf wordt koffie, thee en krentenmik geserveerd.

Neem ook een kijkje in Museum Huis van Oud, Grote Zomerdijk 33 in Wognum. Entree kost slechts 1 euro. Voor koffie of thee en Westfriese krentenmik betaalt men 2,50 euro.

Afbeelding