Burgemeester Groeneweg.
Burgemeester Groeneweg. (Foto: gemeente Opmeer)

Afscheid

Op 1 juli neem ik afscheid als waarnemend burgemeester. In Opmeer maakte ik waarschijnlijk het staartje van de corona-epidemie mee. Het was een nare en lastige tijd. U heeft daar naar vermogen het beste van gemaakt. Onze regio is zwaar getroffen. Mijn gedachten gaan uit naar de naasten die afscheid namen van hun geliefde.

De gemeentepolitiek in Opmeer werkte hard. Een compliment voor uw eigen gemeenteraad, die de begroting nu op orde heeft, terwijl de omliggende gemeenten moeite hebben om de financiële puzzel te leggen.

Ik verlaat Opmeer met een goed en dankbaar gevoel. Ik was bij de bakker in Hoogwoud met z’n historische broodjes, bij De Boet als magneet van de omgeving, bij de ingetogenheid van de 4 mei vieringen, maar ook tussen de jongeren van Opmeer bij hun (spontane) kermis. Ik was bij de familie Koopman in Spanbroek toen ze 60 jaar getrouwd waren. Ik was bij het Rundveemuseum om de schade van de brand te zien en de vrijwilligers een hart onder de riem te steken. Ik was op Koningsdag om de vlag de hijsen in De Weere en had gesprekken met mensen die overlast van buren ondervonden. Ik mocht Koninklijke onderscheidingen uitreiken en op de stembureaus zijn en stembureauleden bedanken. Kortom, wat mogelijk was, deed ik. Ik dank u voor het vertrouwen en wens u een goede toekomst met een fijne nieuwe burgemeester die Gerard van den Hengel voor u zal zijn!