Meesterpianist Ramon van Engelenhoven.
Meesterpianist Ramon van Engelenhoven. ((Foto: aangeleverd))

Piano Tour in Bonifaciuskerk in Medemblik

Algemeen

Stichting Bonifaciuskerk organiseert al enkele jaren de Piano Tour op diverse locaties in de binnenstad van Medemblik. Net als vorig jaar is het niet mogelijk om dat te realiseren, maar dit evenement vindt zondag 5 september plaats in de Bonifaciuskerk, aan het kerkplein in Medemblik.

Het alternatief is deze keer: Piano Tour twee keer solo, met ragtime Ringo Maurer en een heuse première van filmmuziek arrangementen van en door Ramon van Engelenhoven. Een bijzondere, Piano Tour waardige combinatie in een interessant concert. 

Voor de pauze treedt Ringo Maurer op met ragtime. Hij is een specialist op het gebied van de muziek uit het begin van de 20e eeuw, ragtime en novelty piano, beter bekend als ‘stille filmmuziek’. Na de pauze brengt Ramon van Engelenhoven op de Grotrian vleugel zijn eigen filmmuziek arrangementen van werken van onder meer Williams (één van de bekendste naoorlogse filmcomponisten), Herrmann (Hitchcock) en Korngold (genoot veel aanzien in Hollywood). Het gaat om klassieke werken die geschreven zijn voor film. Dat belooft wat!

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Een kaart à 10 euro kan men reserveren via bonifaciusmedemblik@gmail.com