Boer Rob doet mee aan het nieuwe seizoen Boer zoekt vrouw.
Boer Rob doet mee aan het nieuwe seizoen Boer zoekt vrouw. (Foto: Linelle Deunk)

‘Bzv’-boer Rob uit Spierdijk maakt indruk op kijkers thuis

Algemeen

SPIERDIJK – Witlofkweker Rob (49) is een van de boeren die meedoet aan het nieuwe seizoen van het televisieprogramma Boer zoekt Vrouw. In de kick-off uitzending van zondag 29 augustus, werden de boeren een voor een voorgesteld.

Yvon Jaspers rijdt heel Nederland door voor een bezoek aan alle tien de vrijgezelle boeren. Acht heren en twee dames gaan de komende maanden op zoek naar de liefde. De tweede boer waar Yvon langsgaat is de 49-jarige Rob uit het Noord-Hollandse Spierdijk. Rob runt de kwekerij samen met zijn oom. 

Diepe indruk 

Met zijn heftige levensverhaal maakt Rob een diepe indruk op de kijkers van de uitzending. “Witlof is mijn grote liefde, maar er is een grotere liefde.. en dat is mijn kleine mannetje”, vertelt Rob stralend. Yvon bekijkt een aantal foto’s van de 8-jarige zoon uit het eerste huwelijk van Rob, Olivier. “Olivier is een lief mannetje, altijd vrolijk, met het syndroom van Down.” Al snel raken de twee aan de praat over de bijzondere band tussen Rob en Olivier.

“Eén foto is voor mij bijzonder. Dat is die foto, daar zwaait hij het leven tegemoet. Daar komt hij uit het ziekenhuis vandaan”, vertelt Rob over een foto waar zijn zoon op te zien is. Op een onbewaakt moment, vier jaar geleden, kroop Olivier onder een hekje door van de boerderij en viel hij in een 2,5 meter diepe put. “Ik zag hem staan. Onderin de waterput, onder water. Ik ben erin gesprongen. Hij was niks meer, hij was verdronken eigenlijk”, vertelt Rob met een brok in zijn keel. Olivier werd met een ambulance, onder begeleiding van motoragenten, naar het ziekenhuis gebracht. “De eerste arts zei: dit komt niet goed. De tweede arts zei: ik zie nog een klein reflex in zijn vingertje en in zijn pupil. We gaan het proberen.” Wonder boven wonder ontwaakte Olivier na twee weken uit coma. “Er was helemaal niets meer aan hem te zien. Op eigen kracht heeft hij alles doorstaan. Daardoor hebben we een gigantische band samen, die is onbeschrijfelijk.”

Het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw wordt vanaf januari 2022 uitgezonden.