Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Opmeer en Koggenland doen mee aan de World Cleanup Day

Algemeen

De gemeenten Koggenland en Opmeer doen 18 september mee aan de World Cleanup Day. 

Inwoners rapen zwerfafval om bij te dragen een schonere buurt. De gemeenten nodigen alle zwerfafvalrapers uit om met afvalgrijper en vuilniszak zwerfafval te gaan rapen. Wie mee wil doen, kan dat laten weten op worldcleanupday.nl. Op deze manier krijgt de organisatie een goed beeld van het aantal opruimacties. Want als iedereen helpt, ontstaat er niet alleen een schoon Koggenland en Opmeer, maar uiteindelijk ook een schonere aarde.

Scholen

De jeugd heeft de toekomst, zegt men wel eens en gelukkig zien de gemeenten dat die toekomst, als het aan leerlingen van de basisscholen ligt, ook steeds schoner wordt. Speciaal voor de basisscholen vindt er op woensdag 15 september een aparte World Cleanup Day plaats. In het hele land gaan leerlingen en docenten zwerfafval rapen op het schoolplein en in de directe omgeving van de school. Wie doet er mee?

De afgelopen maanden hebben veel inwoners van Koggenland en Opmeer een gratis zwerfafvalgrijper gekregen van de gemeenten. Die komt tijdens de World Cleanup Day goed van pas. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina ‘Ik raap zwerfafval in Koggenland’ en ‘Ik raap zwerfafval in Opmeer’.