Voor de Badhoevedorpse scouts komt een nieuw clubhuis dichtbij. Wie helpt ze dat realiseren?
Voor de Badhoevedorpse scouts komt een nieuw clubhuis dichtbij. Wie helpt ze dat realiseren? (Foto: Pr)

Nieuwe Scouthoeve heeft vergunning maar nog geen geld voor de bouw

BADHOEVEDORP - Het stond al in de lokale kranten, dus ook in de Westerpost: de scouting- groepen van Badhoevedorp krijgen een nieuw clubhuis. In het nieuwe voorzieningengebied, dat aansluit bij nieuwbouwwijk Quatrebras, verschijnt een modern onderkomen, waar de Badhoevedorpse scoutinggroepen Leeghwater en Lady Baden Powell samen gehuisvest zullen zijn. Maar wanneer? Dat is nog niet bekend. Want een bouwvergunning hebben is één ding, geld om daadwerkelijk te kunnen starten iets anders. Clubhuisbeheerder Edwin Bloem vertelt in een interview met deze krant over hoe en wat.

'De nieuwe Scouthoeve komt tussen de Rietveldschool en het nieuwe Dorpshuis'

“Ja, we mogen aan de slag”, vertelt hij. “Daar zijn we blij mee, want het is hard nodig. Het noodgebouw dat we hier sinds 1988 in gebruik hebben, zit echt in zijn laatste fase. Een mooie omschrijving voor: dat kan eigenlijk niet meer. De nieuwe Scouthoeve, met een oppervlakte van 283 vierkante meter, komt op dezelfde locatie, tussen de Rietveldschool en het nieuwe Dorpshuis. Het is ontworpen door bureau Splatch, waarmee we goed over onze ideeën hebben kunnen praten. Aannemersbedrijf Breedijk doet de bouw. Leeghwater en Lady Baden Powell gaan de Scouthoeve samen gebruiken en fuseren. Hoe die nieuwe club gaat heten? Dat weten we nog niet. We gaan zeker aan onze leden, we hebben we er zo’n 100, vragen wat zij een goede naam vinden. En we staan natuurlijk ook open voor suggesties van anderen. Het blijft dus nog even een verrassing.”

Wat ook nog even een verrassing blijft, is de datum van de daadwerkelijke bouwstart. Edwin: “We zijn wel klaar met het voortraject, maar we zullen toch echt pas kunnen beginnen als ook het financiële plaatje rond is. Hoeveel er nodig is? We gaan uit van circa 525.000 euro, zeg dus maar een half miljoen. En er is al wat goed nieuws, want we hebben inmiddels zo’n 250.000 euro binnen. Voor de andere helft doen we op het ogenblik flink ons best met allerlei acties.”

Heipaal sponsors

Van crowdfunding tot het sponsoren van een heipaal, hij zet het graag nog even op een rijtje. Daarbij verwijst hij naar de website, waarop de details overzichtelijk zijn terug te vinden. Eruit springt de actie ‘heipaal’, waarbij mensen die de scouts aan een nieuw huis willen helpen een van de 21 heipalen kunnen sponsoren. “Onze eerste paal bijvoorbeeld. Misschien een leuk idee voor een bedrijf, dat ons een goed hart toedraagt? De enige echte eerste paal voor de Scouthoeve kost 5.000 euro en uiteraard gaat die de naam van de goede gever dragen. Die zullen we zeker niet vergeten als de paal in de grond zit: hij wordt in ons nieuwe clubhuis met ere vermeld. Net als die van de sponsors van de 20 ‘gewone’ heipalen. Wat zo’n paal kost? Voor 777 euro geef je ons iets moois.”

Ook SponsorKliks

Ook via SponsorKliks kan er geld aan de scouts worden gedoneerd . “SponsorKliks is een digitaal donatiesysteem. Geschikt voor echt iedereen, want wie bestelt er nu niet via een webwinkel? Voor iedere bestelling daar via SponsorKliks.com betaalt een webwinkel commissie. Als je aangeeft dat je ons wilt steunen komt 75 procent van die commissie bij ons terecht. Verder hebben we een oproep geplaatst voor crowdfunding en je kunt ons steunen via de Vriendenloterij. En vanzelfsprekend zijn we druk bezig met nog meer acties. Want nu we mogen bouwen, willen we ook bouwen. De scouting verdient het.”

Verdere info: www.scoutinginbadhoevedorp.nl.


Anja Maas