Trainen met freestyle basketballer Galdino Haime.
Trainen met freestyle basketballer Galdino Haime. (Foto: Peter Vreeswijk)

Galdino Haime geeft Freestyle basketbal show in park Zwanenburg

ZWANENBURG - SV Christofoor gaf onlangs een freestyle basketbal show in het park Zwanenburg. Tijdens deze Freestyle basketbal show mochten de aanwezige kinderen hun vaardigheid met de basketbal laten zien, onder leiding van Nederlands freestyle basketballer Galdino Haime.

Galdino heeft zijn balvaardigheid ontwikkeld in zijn jeugd, waar hij als point guard in de landelijke competitie speelde. Hij werd al gauw uitgedaagd om met twee ballen te dribbelen en deze vaardigheid heeft hij tot het maximale ontwikkeld.

Door zijn manier van optreden en entertainen van het publiek, werd hij al snel gevraagd om lid te worden van de freestyle groep Word On The Streets (W.O.T.S.). De freestyle groep verdiende respect in de entertainment wereld in Nederland als ook in Europa. In 2005 wonnen ze de titel Europees Freestyle Basketbal Kampioenen.

In de jaren erna gebruikte de Nederlandse basketballer zijn ervaring, om nieuwe eigen shows te vertonen, waarin Galdino meerdere disciplines combineert met freestyle basketbal. Hierin is hij in ieder geval geslaagd bij SV Christofoor in Zwanenburg:

Later dit seizoen komt Henk Pieters naar Zwanenburg tijdens de open basketbaldag om clinics te geven. Aan het einde van die dag speelt een gelegenheidsteam van sv Christofoor tegen een team van ex-internationals.

Dat kan misschien in de nieuwe sporthal in Zwanenburg, maar dat hangt van de ontwikkelingen van corona af.

De basketbalschool draait weer op volle toeren in het park Zwanenburg, IJweg 162. Kinderen van 6 tot en met 8 jaar trainen op woensdag van 15.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur en kinderen van 9 tot en met 11 jaar op woensdag van 16.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur.

Meer informatie via: info@svchristofoor.nl.