Het uitdunnen van bossen levert jonge bomen op.
Het uitdunnen van bossen levert jonge bomen op. (Foto: Pr)

NLDoet: wie helpt Stichting MEERGroen een handje

HAARLEMMERMEER - De handen uit de mouwen, coronaproof in de buitenlucht en dan iets bijdragen aan de natuur: dat kan eind mei weer bij een van de projecten van MEERGroen. Deze organisatie beheert 35 ecologische projecten in en rondom de polder en is blij met elke vrijwilliger die wil komen helpen. De grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLDoet, in de agenda voor 28 en 29 mei, is daarvoor bij uitstek het moment.

Bomen krijgen via de actie Meerbomen.nu nieuwe standplaatsen

Nog even voor wie het misschien niet precies meer weet: Stichting MEERGroen heeft tot doel het bereiken van een Maatschappelijke Ecologische, Educatieve, Economische en Recreatieve meerwaarde door middel van actieve participatie. Hieronder valt bijvoorbeeld het uitdunnen van bossen, want dat levert jonge bomen op. Deze bomen krijgen via de actie Meerbomen.nu, een Haarlemmermeerse Boomweggeefactie, nieuwe standplaatsen. Ze komen terecht in tuinen van particulieren, bij landgoederen, bedrijven en vormen een aanvulling voor openbaar groen in heel Nederland. Als we kijken naar 2020 heeft dat 5000 hectare nieuw bos opgeleverd.

Vrijwillige handen

Tijdens de nationale NLDoet dagen van 2021 zijn er voor Haarlemmermeer 10 projecten geselecteerd, waarvoor de nodige vrijwillige handen dringend noodzakelijk zijn. De activiteiten spelen zich dit jaar af in Hoofddorp en Heemstede en te zien op website www.stichtingmeergroen.nl. Enkele voorbeelden: Project Fort van Hoofddorp, of Voedselproject Park2020, beide van het Oranjefonds.

Leuk uitje

Wie wil helpen kan zich opgeven via www.nldoet.nl/voo-vrijwilligers. Tijdstip op 28 mei is tussen 9.00 en 16.00 uur, op 29 mei tussen 10.00 en 16.00 uur. Vrijwilligers kunnen zich individueel melden, maar zijn er mogelijkheden om je aan te melden als bedrijf, teambuilding, of gewoon als een leuk uitje met een ‘groen’ tintje voor families of een vriendengroep.

Het mailadres info@stichtingmeergroen.nl is beschikbaar.

Een ideetje, voor wie even iets anders wil dan thuisblijven en iets wil doen voor de leefomgeving

Reacties

Nog even leuk om te weten: de afgelopen edities van NLDoet zijn door iedereen die mee heeft gedaan positief ontvangen. De organisatie noteerde reacties als 'lekker samen buiten werken', 'dat ziet er gaaf uit', en 'erg gezellig en bedankt'. Een ideetje, voor wie even iets anders wil dan thuisblijven en graag iets wil betekenen voor de leefomgeving.


Anja Maas