De verrijdbare plantenbak met een kruidentuin werd in elkaar gezet.
De verrijdbare plantenbak met een kruidentuin werd in elkaar gezet. (Foto's: Pr)

NLDoet in actie voor het dorpshuis

Anja Maas

BADHOEVEDORP - “Het loopt echt prima. We zijn hier vandaag met een groepje vrijwilligers aan de slag in en rondom ons dorpshuis. We willen het interieur een wat huiselijker uitstraling geven en dat gaat zeker lukken. Nu we allemaal hopen dat we binnenkort corona achter ons kunnen laten, kunnen we ook focussen op activiteiten binnen. En dan is het leuk als we de mensen kunnen ontvangen in een wat huiselijker sfeer', zegt Petra Zwetsloot, clustermanager-Noord bij Maatvast, tevreden.

Behang plakken, vogelhuisje maken, opvullen van plantenbakken

Zij is enthousiast over het NLDoet-programma van afgelopen weekend. Op vrijdag 28 mei meldde zich een team vrijwilligers bij het dorpshuis, klaar voor het oppakken van een aantal flinke klussen: nieuw behang plakken achter de bar, een speciaal vogelhuisje maken voor achter op de muur, zorgen voor een grote verrijdbare plantenbak met een kruidentuin, het opvullen van al bestaande plantenbakken en nog heel wat andere zaken, die gaan bijdragen aan een meer uitnodigende en aantrekkelijke uitstraling van het dorpshuis.

Strakke stijl

Het gebouw dateert pas van een paar jaar geleden, en is, zoals Petra het omschrijft, neergezet in een moderne, strakke stijl. “We vonden dat het wel iets huiselijker mocht. En dan zijn die NLDoet-dagen een prima moment om daaraan te werken. We zijn vanmorgen om 9.30 uur al gestart en kunnen een beroep doen op zo’n 14 vrijwilligers. Het verloopt allemaal gezellig en vlot. En dan hebben we ook nog eens zulk fantastisch weer! Ik zeg: kan niet stuk.”

De activiteiten krijgen volop belangstelling want, vervolgt Petra, vanmiddag verwachten we bezoek van de wethouder, mevrouw Mariëtte Sedee. “Zij ‘gaat over’ Badhoevedorp en komt hier een kijkje nemen. We zijn heel blij dat we haar dan kunnen laten zien, hoe we met ons dorpshuis bezig zijn voor een toekomst zonder corona.” De afgelopen lockdown-maanden wil iedereen natuurlijk zo snel mogelijk vergeten, er kon allemaal niet zo veel. Alles was of helemaal afgelast of moest verplaatst naar buiten.

Dank

"En in een land als Nederland werkt in het eerste kwartaal het weer dan meestal niet mee. We hebben toch geprobeerd in te zetten op wat er wel kon, zoals onze 1 op 1 momentjes”, zei dorpshuisbeheerder Noor van Bussel al eerder in deze krant. Gelukkig ziet het er op dit moment wat optimistischer uit en kan de dorpshuisleiding weer kijken naar de mogelijkheden voor een binnenprogramma, waarin behalve voor ontmoetingsmomenten ook ruimte is voor exposities, films, bijeenkomsten van clubs en nog veel meer. "We bieden de mensen dan een nog fijnere ontmoetingsplek. Dank aan iedereen, die vandaag geholpen heeft om dat mogelijk te maken.”

Het dorpshuis is opgefleurd, alleen al door dit behang.