De KNVB heeft hesjes ter beschikking gesteld met daarop vermeld de namen van onze bekende voetbal mannen en vrouwen.
De KNVB heeft hesjes ter beschikking gesteld met daarop vermeld de namen van onze bekende voetbal mannen en vrouwen. (Foto: Peter Vreeswijk)

Oranjefestival bij VV Zwanenburg

Saskia Vreeswijk

ZWANENBURG - Door de coronamaatregelen van het kabinet zijn veel minder kinderen gaan sporten. Ook de instroom van pupillen in het voetbal ligt lager dan voorheen.

Daarom hoopt de KNVB, samen met het Nederlands Elftal en de Oranje Leeuwinnen kinderen te inspireren om het voetbal te (her) ontdekken.aar liefst 50.000 kinderen van 4 tot en met 12 jaar bij ruim 400 verenigingen doen mee aan de Oranjefestivals.

50.000 kinderen bij ruim 400 verenigingen doen mee

Zo ook bij voetbalvereniging Zwanenburg. 22 kinderen hadden zich aangemeld om deel te nemen aan uiteenlopende spellen en activiteiten rondom voetbal. Onder de bezielende leiding van jeugdtrainers Jordy van der Star, Mitch Snijder en Jordy Vierbergen werd de kinderen geleerd te dribbelen zonder de pionnen te raken en om de bal vervolgens in het doel te scoren.

De KNVB heeft hesjes ter beschikking gesteld met daarop vermeld de namen van onze bekende voetbal mannen en vrouwen. Na een geslaagde sportochtend is wellicht bij vele deelnemers de interesse gewekt om ook te gaan voetballen bij VV Zwanenburg.