Keti Koti samenkomst bij monument

HAARLEMMERMEER - Bij het slavernijmonument aan de Kruisweg in Hoofddorp wordt donderdag 1 juli van 11.00 tot 14.00 uur een samenkomst georganiseerd ter herdenking van de afschaffing van de slavernij in Suriname en de Caraïben. Belangstellenden die mee willen herdenken zijn welkom.

Op 1 juli 2018 werd het monument onthuld ter herinnering aan het slavernijverleden. Ondersteund door de gemeente Haarlemmermeer had het Participatieteam Haarlemmermeer (P-team) het initiatief genomen om te komen tot dit monument met de sprekende tekst op de steen: ‘Wat gebeurd is, is nog niet voorbij’. Immers, het is helaas de realiteit dat dat er ook vandaag de dag nog mensen zijn die niet vrij leven en slachtoffer zijn van mensenhandel.

Slavernij

Om die reden vindt het P-team het van belang dat er jaarlijks een samenkomst plaatsvindt om het bewustzijn van de hedendaagse slavernij en die van het verleden vast te houden.

Dit jaar ziet het programma er als volgt uit. De inloop is om 10.30 uur. Nadat Elaine Veldema, voorzitter van het P- team Haarlemmermeer de aanwezigen welkom heeft geheten, wordt er een toespraak gegeven door onder andere locoburgemeester Marjolein Steffens-van de Water.