Mirjam Noach won de vorige editie en zit nu in de jury.
Mirjam Noach won de vorige editie en zit nu in de jury. (Foto: Pr)

Finale voor de nieuwe Polderdichter

HAARLEMMERMEER - De jury van de verkiezing voor de nieuwe ‘Polderdichter Haarlemmermeer’ heeft vier dichters gekozen die in aanmerking komen voor deze titel. Woensdag 30 juni gaan zij de mondelinge strijd met elkaar aan voor het polderdichterschap.

Het wordt een avond vol polderpoëzie, met een optreden van jonge muzikaal talent

Deze feestelijke verkiezing vindt plaats in de Bibliotheek Nieuw-Vennep voor een klein publiek en is live te volgen via een livestream. Ook online kan er meegestemd worden. Het wordt een avond vol polderpoëzie, met een optreden van jonge muzikaal talent door singer-songwriter Sanne Sterringa. Ook komt de officiële stadsdichter van Leiden, Marianne van Velzen, voordragen.

Voordragen

Mirjam Noach won de vorige editie en zit nu in de jury. De deelnemers moesten in de eerste ronde een filmpje opnemen en hun werk voordragen: “Het enthousiasme spatte van het scherm af! Ik ben heel blij met zoveel deelnemers en de kwaliteit is echt heel hoog. Dus de vier die door zijn, dat zegt al wat. Het zal voor de jury op deze avond nog een hele moeilijke beslissing worden. Ik vond die avond destijds bloedspannend. Maar het is zo geweldig dat je daar staat voor een publiek, en je eigen werk voordraagt. Het is ook mooi om de andere deelnemers te horen, daar word je soms helemaal door meegevoerd.”

Ontwikkeling

Een Polderdichter staat volgens Mirjam een leerzame tijd te wachten: “Je leert werken in opdracht, en daardoor maak je een ontwikkeling door als dichter. Je leert ook zoveel over de gemeente, over de geschiedenis, de innovatie, die je terugziet in het heden. Ik hoop dat de volgende Polderdichter dat ook meeneemt en alles uit het Polderdichterschap haalt wat erin zit.”

De jury bestaat verder uit Marja Ruigrok, wethouder gemeente Haarlemmeer, en Swaentje van Sprundel, programmeur Bibliotheek Haarlemmermeer. Marianne van Velzen, stadsdichter van Leiden, sluit aan als gastjurylid.

Verkiezingsavond

Er zijn nog enkele plekken vrij om live aanwezig te zijn op de verkiezingsavond. Aanmelden kan via: aanmelden@debibliotheekhaarlemmermeer.nl o.v.v. Polderdichter. De livestream is vanaf 20.00 uur te volgen op het YouTube-kanaal van de Bibliotheek Haarlemmermeer.

Meer informatie via: www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl.