Een eerdere uitvoering van de musical Aladdin door de Jeugdtheaterschool Haarlemmermeer.
Een eerdere uitvoering van de musical Aladdin door de Jeugdtheaterschool Haarlemmermeer. (Foto: |Pr)

Zomervakantie vieren bij Pier K en de bibliotheek

Algemeen

HAARLEMMERMEER - De zomervakantie komt eraan en dat vieren de Bibliotheek Haarlemmermeer en Pier K met leuke kinderactiviteiten. Van 12 tot en met 22 juli is er een bomvol programma bij Pier K voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar met de Kinderkunstdagen, Hoofddorp aan Zee en het allereerste Musical Zomerkamp. De Bibliotheek Haarlemmermeer organiseert in juli en augustus diverse vrolijke activiteiten, zoals Hondje Biblio, Jungle in de Bieb en Bellenblaas XL.

Dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 juli organiseert Pier K Kinderkunstdagen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Het thema is Glitter & Gangster. Aanmelden kan los voor één dag, bij inschrijving voor alle drie de dagen geldt er een korting. Schatkisten kleien, partymaskers maken, logo’s ontwerpen, muziek maken, toneelspelen, dansen, tekenen en nog veel meer staat op het programma.

Eigen project

Kinderen tussen de 8 en 12 jaar, kunnen mee doen met Hoofddorp aan Zee, vier dagen lang kunst en plezier maken in de Fruittuinen van Hoofddorp. Samen met andere kinderen en professionele kunstenaars werkt iedereen aan een eigen project. Hoofddorp aan Zee is van maandag 12 tot en met en donderdag 15 juli of van maandag 19 tot en met donderdag 22 juli.

De Jeugd Theater School organiseert dit jaar een musicalkamp van maandag 12 tot en met vrijdag 16 juli, voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar die gek zijn op zingen, dansen en acteren. Aan Musical Zomerkamp kan drie of vijf dagen mee worden gedaan. Eigen docenten en bekende musicalacteurs en -actrices uit het vak verrassen deelnemers met workshops zang, dans en spel. Natuurlijk vertellen ze ook alles over de musicals waarin ze gespeeld hebben. Er zijn twee groepen: van 8 tot 10 jaar en van 11 tot 14 jaar. Meer informatie over de Kinderkunstdagen, Hoofddorp aan Zee en het Musical Zomerkamp is te vinden op www.pier-k.nl.

Reptielen aaien

Bibliotheek Haarlemmermeer organiseert Jungle in de Bieb met een jungleshow van Exotus Serpenti op vrijdag 16 juli (Bibliotheek Hoofddorp-Centrale) of woensdag 18 augustus (Bibliotheek Zwanenburg) van 14.00 tot 15.30 uur. Hier leren kinderen vanaf 6 jaar meer over bijzondere reptielen, doen ze een quiz en mogen reptielen geaaid. Deelname is gratis. Aanmelden kan via: aanmelden@debibliotheekhaarlemmermeer.nl o.v.v. Jungle in de Bieb.

Bellenblaas XL

Reuze bellen blazen kan tijdens de bellenblaasvoorleesmiddag op woensdag 28 juli om 15.00 uur bij de Bibliotheek Badhoevedorp. Er worden verhalen voor over bellen blazen voorgelezen en wordt er een bellenblaasshow met grote bellen gehouden. Deelname is gratis.

Meer informatie over activiteiten in de bieb zoals Jungle in de Bieb, Wapperkids, Hondje Biblio en Bellenblaas XL is te vinden op www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl.