Suppen naast Papa’s Beach House: heerlijk ontspannend.
Suppen naast Papa’s Beach House: heerlijk ontspannend. (Foto: Pr)

Suppen in Haarlemmermeerse Bos

Algemeen

HAARLEMMERMEER - Verkoeling zoeken bij zomerse hitte, kan voortaan in het Haarlemmermeerse Bos. Sinds kort is er een sup-locatie, naast Papa’s Beach House. De benodigde planken en peddels zijn dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang beschikbaar.

Anja Maas

Sol Wortelboer, oprichter van Sup Sup Club en initiatiefnemer van meerdere sup-locaties in Nederland, installeerde onlangs aan het meer in het Haarlemmermeerse Bos bij restaurant van Papa’s Beach een nieuwe sup-locatie. “Volgens een innovatief uit-de-muur-trek-concept”, liet hij ter gelegenheid van de start weten.

 ”Het sup-station bestaat uit een of meerdere blokken met lockers: modulair en functioneel. Meerdere blokken kunnen worden gecombineerd en zijn ook nog eens ontworpen als terrasmeubilair. Wie wil suppen heeft via een app toegang tot de sup-boards. We willen dat iedereen die dat wil kan suppen wanneer het hem uitkomt, dus van zonsopgang tot zonsondergang. In de app vind je een instructievideo, waarin alle basistechnieken worden uitgelegd, zodat je met de juiste kennis het water opgaat. In deze tijden van Covid-19 is dit concept ideaal: je bent buiten in de natuur, er is geen of maar weinig contact nodig met anderen, en je zorgt goed voor je lichaam.” En op drukke dagen is er op alle locaties een ASI gecertificeerde SUP-instructeur aanwezig.

Sneller door Covid-19

Plannen om in het Haarlemmermeerse Bos suppen aan te bieden bestonden al een paar jaar. Maar de komst van Covid-19 en alle beperkende maatregelen heeft de introductie zeker versneld. “Buiten sporten treedt sinds vorig jaar steeds meer op de voorgrond, dus lijkt het nu het juiste moment om er echt mee te starten”. 

Dit was het gezamenlijk uitgangspunt voor Marrèl Bolier, manager van Papa’s Beach House, en Sol Wortelboer om de krachten te bundelen. En niet alleen tijdens corona is suppen een aanrader, ook in een maatschappij zonder restricties is het een ontspannen sport een aanrader, goed voor iemands fysieke en mentale conditie. 

Bovendien draagt suppen bij aan een beter milieu: de Clean-Up Thursday van Papa’s Beach House en de SUP-Clean-Up die de SUP-club al organiseert sluiten prachtig op elkaar aan.