Kinderactiviteitenweken in de vakantie

Anja Maas

BADHOEVEDORP - Wie weet het nog: de Kindervakantieweek in Badhoevedorp, die ongeveer 5 jaar geleden voor het eerst werd georganiseerd in en rondom het oude Dorpshuis?

Het was, met als hoogtepunt de competitie Badhoevedorp got talent, een groot succes. Initiatiefnemers Maatvast, Dorpshuis en activiteitencentrum ’t Rietland hadden de krachten gebundeld met als resultaat een mooie week vol met activiteiten. Organisatoren, begeleiders en deelnemers waren enthousiast, vandaar dat deze zomeractiviteiten jaarlijks zijn herhaald.

Ook dit jaar kan er, nu corona naar de achtergrond verdwijnt, weer sprake zijn van een speciaal zomerprogramma voor de jeugd tot 12 jaar. Van 13 juli tot en met 12 augustus staan zowel ’t Rietland als het Dorpshuis in het teken van een gevarieerd aanbod kinderactiviteiten. En niet één week, maar een paar weken. De locatie is op dinsdag het Dorpshuis en op donderdag ’t Rietland en het programma is opgesteld in samenwerking met jongerencentrum Baddies. De kosten bedragen 2 euro per dag, per kind. De inschrijving is gestart en vindt alleen plaats in het Dorpshuis.

Er zijn verschillende activiteiten, zo komt de organisatie met een sponsorloop voor Unicef. Wie mee wil rennen en meteen iets goed wil doen, laat zich sponsoren en draagt bij aan de bouw van 133 klaslokalen, zodat 6000 kinderen naar school kunnen. Er staat een Nickelodeon Battle op het programma, een speurtocht, er is een theaterdag en zelfs een quiznight. Verder kan er worden geverfd, geknutseld en is er nog heel veel meer. Thuisblijvers die vakantie vieren in eigen dorp: deze kindervakantieweken mag je niet missen.