Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Wethouder opent schooljaar bij drie jubilerende scholen in Toolenburg

Algemeen

HAARLEMMERMMEER -  Drie basisscholen in Toolenburg vieren dit jaar hun 30-jarig bestaan. Morgen, maandag 23 augustus, luidt wethouder Marjolein Steffens het nieuwe schooljaar. Ze loopt met de muziek, een brassband, mee naar de drie jubilerende scholen. ij alle drie de scholen houdt Marjolein Steffens een korte toespraak. 

De scholen zijn alle drie te vinden op hetzelfde scholeneiland in Toolenburg aan de Femina Mullerstraat op korte afstand van elkaar. Basisschool De Wilgen (rooms-katholiek), Femina Mullerstraat 177, is om 9.00 uur als eerste aan de beurt. Na ongeveer een kwartier komen de wethouder en de schooldirecteur bij de christelijke basisschool Tabitha aan, op nummer 74, met in hun kielzog de brassband. Weer een kwartier is de openbare basisschool De Octopus, op nummer 78, als laatste aan de beurt.

?Eén geheel

Eigenlijk bestonden de drie scholen vorig jaar al dertig jaar maar het jubileum kon toen wegens corona niet worden gevierd. Nu zijn er meer mogelijkheden. “We kunnen nog niet met de drie scholen bij elkaar gaan staan in verband met corona”, zegt schooldirecteur Saskia Jonker van De Octopus. “Vandaar het idee om met een brassband en de wethouder onderwijs van school naar school gaan. De kinderen staan dan buiten. Zo worden de scholen toch met elkaar verbonden en vieren ze als het ware toch één feest. Dat doet recht aan hoe wij ons voelen: één geheel.”