Eraldo Kohinor en Charlotte de Klerk hebben veel voldoening over de traineeship.
Eraldo Kohinor en Charlotte de Klerk hebben veel voldoening over de traineeship. (Foto: MeerWaarde)

Jongeren aan de slag voor traineeship bij Meerwaarde

Algemeen

HAARLEMMEMEER - Werken aan je persoonlijke ontwikkeling en je vaardigheden bij een maatschappelijke organisatie in de buurt. Dat gaan jongeren in Haarlemmermeer een half jaar doen voor het Vrijwillig Traineeship van MeerWaarde. Door mee te doen met het maatschappelijke diensttijdproject leren jongeren nieuwe mensen kennen en doen ze iets goeds voor de wereld. Op 1 oktober start er een nieuw traject.

Charlotte de Klerk heeft het programma al gedaan en heeft haar certificaat al binnen. Ze studeert Social Work en moest voor haar opleiding vrijwilligerswerk doen. Ze zocht op internet naar maatschappelijke organisaties in de buurt en nam contact op met MeerWaarde.. In april ontving ze haar certificaat na afronding van het Vrijwillig Traineeship (VT). “Ik heb tijdens het programma geleerd dat aandacht besteden aan iets goeds echt wederzijds werkt. ‘Wie goed doet, die goed ontmoet’, dat heb ik nu zelf ervaren. Het programma gaf me een voldaan gevoel. Daarbij leerde ik het sociale werkveld beter kennen, wat super voordelig is voor mijn studie. Mijn netwerk is vergroot en mijn cv is er ook blij van geworden”, meldt Charlotte.

Veel vrije tijd

Het programma biedt jongeren de kans te ontdekken wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en aan hun vaardigheden te werken. Eraldo Kohinor had na het behalen van zijn havodiploma veel vrije tijd. Hij wilde zijn tussenjaar graag nuttig besteden. Eraldo: “Door vrijwilligerswerk te gaan doen, wilde ik mezelf verder ontwikkelen en mijn netwerk uitbreiden. We leven in een samenleving waarin iedereen op zichzelf is gefocust. Het kan zoveel schelen als je een paar uurtjes per week mensen of een organisatie helpt beter te worden. Niet alleen de voldoening die je eruit haalt, is top. Je leert ook nog eens nieuwe skills en bouwt aan een mooi cv, voor later. En ik ben in contact gekomen met diverse werkgevers die me bijbaantjes hebben aangeboden.”

Aanmelden kan nu

Jongeren tussen de 16 en 27 jaar die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging waarmee ze impact kunnen maken, kunnen aan de slag als Vrijwillig Trainee. Er zijn drie maatschappelijke organisaties in Haarlemmermeer die gebaat zijn bij talenten en waarmee anderen geholpen kunnen worden. Trainees krijgen persoonlijke begeleiding van jongerencoaches en mogen leuke cursussen volgen waar ze direct iets aan hebben. Na afloop ontvang de jongeren een certificaat.

Het nieuwe traject loopt van 1 oktober tot 1 april 2022. Aanmelden kan tot en met 24 september. De startbijeenkomst is woensdag 29 september om 19.00 uur in Hoofddorp. Voor meer informatie en aanmelding: meerwaarde.nl.