Raadsleden en ambtenaren uit diverse gemeentes in de raadzaal in Hoofddorp tijdens de bijeenkomst.
Raadsleden en ambtenaren uit diverse gemeentes in de raadzaal in Hoofddorp tijdens de bijeenkomst. (Foto: John van der Rhee)

Werken aan bereikbaarheid

HAARLEMMERMEER - De werkgroep bereikbaarheid heeft onlangs een bijeenkomst georganiseerd in de raadzaal in Hoofddorp onder de naam ‘Samen werken aan bereikbaarheid’.

Hierbij waren de omliggende gemeenten Haarlem, Hillegom, Heemstede, Lisse, Noordwijk en Teylingen vertegenwoordigd. Het is voor het eerst dat zo'n bijeenkomst in deze vorm in Nederland werd georganiseerd. Raadslid Katrijn Kliphuis van Haarlemmermeer en raadslid Erik van der Peet vinden het al geslaagd om hierover bij elkaar aan tafel te zitten. 


Aanleiding voor de bijeenkomst is dat de provincie Noord-Holland in 2020 besloot een einde te maken aan de uitwerking van de Duinpolderweg en dat de Provincie Zuid-Holland begin 2021 bekend maakte om het beschikbare bedrag voor de mobiliteitsoplossingen van de Duin- en Bollenstreek te halveren. De leefbaarheid, bereikbaarheid én de economische ontwikkeling van de regio worden hiermee ernstig vertraagd. 


De raadsleden namen zelf het initiatief om met elkaar het gesprek aan te gaan en samen te zoeken naar oplossingen.