De Repair Cafés blijven open.
De Repair Cafés blijven open. (Foto: aangeleverd)

Repair Cafés blijven open

HAARLEMMERMMEER - Ook met de nieuwe coronamaatregelen kunnen de Repair Cafés in Haarlemmermeer open blijven. Er zijn vier spelregels: controle van de QR-code bij binnenkomst, mondkapjes ophouden, anderhalve meter  afstand houden en medewerkers wijzen bezoekers een vaste zitplaats aan.

‘We houden in het oog dat het niet te vol wordt in de ruimte. Daardoor kan gevraagd worden wat later terug te komen’, aldus de organisatie.

De eerstkomende Repair Cafés zijn, allemaal van 13.30 tot 16.00 uur: vrijdag 10 december in Ontmoetingscentrum Nieuw-Vennep, Elemastraat 65; zaterdag 11 december in Dorpscentrum Spaarndam; dinsdag 14 december in Dorshuis Zwanenburg, Dennenlaan 133; dinsdag 14 maandag, 13.30 uur opening nieuw Repair Café 't Kattegat, bij Winkelcentrum Skagerrak, Hoofddorp; ook tot 16.00 uur; maandag 20 december in Vijfhuizen, D'Oude Waterwolf, Kromme Spieringweg 436.

In Badhoevedorp is vanwege kerst geen Repair Café in het Dorpshuis in december. In Nieuw-Vennep is het verplaatst naar vrijdagmiddag 10 december. Dat is dan voor november en december.

De vrijwilligers repareren graag kapotte fietsen, Senseo’s en andere koffieapparaten, kerstverlichting en kleding. Soms concluderen ze: ‘er is echt niks meer aan te doen, dus gooi het met een gerust hart weg’. Reparties zijn gratis, maar wel vragen we een vrijwillige bijdrage voor nieuw gereedschap, folders en tussendoor een feestje voor onze vrijwilligers.


Ook nieuwe vrijwilligers zijn op enkele locaties van harte welkom.
Voor aanmelden en alle andere informatie: zie repaircafehaarlemmermeer.nl of de Repair Café Haarlemmermeer-pagina op Facebook. Of bel 06 16040860 of e-mail repaircafehmr@gmail.com.