Inge van Oeveren werkt onder meer met energetische testdozen.
Inge van Oeveren werkt onder meer met energetische testdozen. (Foto: Theo Annes)

Ithaca Life Coaching helpt mensen weer grip op hun leven te krijgen

HEILOO - Loop je vast in je leven en wil je met jezelf aan de slag? Inge van Oeveren van Ithaca Life Coaching helpt je er graag bij. “Ik denk en werk vanuit een holistisch mensbeeld. Haal alles uit de reis die je leven is, wees verantwoordelijk voor jezelf en wees je bewust dat je overal een stukje vandaan haalt. Kijk wat bij je past en dat is op ieder moment in je leven weer anders, want je groeit door. Je leven is jouw leven en dat moet je volop beleven en alles eruit halen. Zeg maar met gierende banden en een stofwolk om je heen op je bestemming aankomen met een tevreden grijns op je gezicht.”

Inge van Oeveren: 'Haal alles uit de reis die je leven is'

Inge ontdekte de complementaire geneeskunde toen ze in Zimbabwe in aanraking kwam met een Indiase voetreflexiologe. “De chronische buikpijn van mijn man, waarvoor we talloze keren voor onderzoek naar het ziekenhuis waren geweest, was volgens haar een voedselallergie. We pasten zijn dieet aan en binnen een paar weken was de buikpijn weg.”

Blinde vlek opsporen

Inge verdiepte zich de kracht van vitaminen en mineralen en volgde diverse cursussen. “Eigenlijk ben ik natuurgeneeskundig therapeut, energetisch lifestyle therapeut en stresscoach, maar ik werk bijvoorbeeld ook met EMDR. Mijn passie is om mensen inzicht te geven in zichzelf, hun blinde vlek te helpen opsporen en dan kijken hoe het anders kan. Dat kan een verandering in gedrag zijn, maar er kan ook een gebrek aan voedingstoffen, onderliggende aandoening of gebeurtenis uit je jeugd meespelen. Ik krijg er energie van als mensen aan de slag gaan en weer grip op hun leven, gedachten en emoties krijgen. Dat ze zelf weer aan het stuur kunnen gaan staan zonder zich een speelbal van anderen, hun lichamelijke conditie of negatieve emoties te voelen.”

Praktijkvoorbeelden

Ze heeft genoeg voorbeelden uit de praktijk. Een studente met ADHD bijvoorbeeld, die niet alleen een schimmelinfectie onder de leden bleek te hebben, maar dankzij andere voeding, de nodige supplementen, een op maat gemaakt studieschema en het aanpassen van haar manier van communiceren haar rust terugvond.

Energetische testdozen

“Vaak zijn meerdere zaken uit balans; als je die niet samen aanpakt val je weer terug. Ik gebruik energetische testdozen om psychische belemmeringen op te sporen. Door je angsten in de ogen te kijken krijg je een nieuw perspectief en ga je dingen anders doen. Daar begeleid ik mensen bij.


Als je aan de slag gaat met jezelf ga je een proces in. Ik had een mevrouw in mijn praktijk die zich na het overlijden van haar man verdrietig en eenzaam voelde. Ze dacht ‘wie zit er nu eigenlijk op mij te wachten’ en dacht dat mensen haar alleen uitnodigden uit medelijden. Met behulp van energetische middelen konden we haar situatie in beeld brengen, waarna het voor haar weer lente is geworden!”

Maak een afspraak

Ithaca LifeCoaching, holistische praktijk voor lifestylecoaching en orthomoleculaire therapie. Meer weten? Kijk op www.ithacalifecoaching.nl. Of neem contact op met Inge via info@ithacalifecoaching.nl of 06-20436983.