De orthomoleculair therapeut gaat samen met jou op zoek naar de oorzaak van je klachten.
De orthomoleculair therapeut gaat samen met jou op zoek naar de oorzaak van je klachten. (Foto: Aangeleverd)

Hoe herken je een voedingsintolerantie?

REGIO - Na een gezellig avondje met lekker eten beginnen je darmen op te spelen met een opgeblazen, pijnlijke buik als gevolg. Voor veel mensen is dit helaas een herkenbaar scenario. 

Maar wist jij dat voedingsintoleranties zelfs tot 72 uur na inname nog klachten kunnen geven? En omdat er dan wat tijd tussen zit wordt de link jammer genoeg vaak niet meer gelegd, terwijl je zoveel vervelende klachten kunt voorkomen met de voor jou (!) juiste voeding.

Bij een voedselintolerantie is jouw lichaam niet goed in staat om bepaalde voedingsmiddelen te verwerken, de vertering verloopt niet optimaal. Een kleine inname geeft meestal geen problemen maar eet of drink je meer, dan ontstaan er klachten. Deze drempelwaarde is voor iedereen anders. En dit kan er dus ook voor zorgen dat je het ene moment denkt dat er niks aan de hand is, maar een andere keer er toch een reactie volgt.

Uiteenlopende klachten

Voedingsintoleranties kunnen zich uiten in een opgeblazen buik en/of andere darmklachten, hoofdpijn/migraine, (plotselinge) vermoeidheid en weinig energie hebben. Maar ook wanneer je vaak last hebt van een loopneus of continu verkouden bent kan dit wijzen op een intolerantie. Voedingsintoleranties komen vaak voor en ze kunnen je ongemerkt ontzettend veel energie kosten. Tijd dus om je klachten aan te pakken wanneer je vermoedt dat je een voedingsintolerantie hebt!

Intolerantie voor voeding komt vaak voor en kan je ongemerkt ontzettend veel energie kosten

De orthomoleculair therapeut helpt je met het opsporen van voedingsmiddelen waar je niet tegen kunt. Je klachtenbeeld wordt in kaart gebracht, eventueel aangevuld met laboratoriumonderzoek. Je krijgt een persoonlijk voedingsadvies met volwaardige alternatieven voor de voedingsmiddelen die jouw klachten veroorzaken en indien nodig een (onafhankelijk) supplementen advies. Tijdens het behandeltraject werkt de orthomoleculair therapeut vaak samen met de osteopaten van PUUR Osteopathie. Samen zorgen ze ervoor dat jouw lichaam weer optimaal kan functioneren!


Kun je wel wat hulp gebruiken? Bel 072-5610077 of kijk op www.puurosteopathie.nl/orthomoleculaire-therapie.