Persoonlijk begeleider Lisa met cliënt Melissa.
Persoonlijk begeleider Lisa met cliënt Melissa. (Foto: David de Lange)

Hier maak ik écht het verschil

“Op sommige zorglocaties begeleid je alleen mensen. Hier begeleid én verzorg ik mijn cliënten. Daardoor heb ik het gevoel dat wat ik doe echt het verschil maakt. Als ik er niet ben, komt iemand zijn bed niet uit.”

Na verschillende banen in de gehandicaptenzorg, kwam Lisa Lievendag 2,5 jaar geleden precies op haar plek uit. Ze werkt bij een woonlocatie van Odion waar dertig mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel wonen.

Lisa Lievendag kwam precies op haar plek uit

“Het belangrijkste wat ik doe, is zorgen dat iemand zijn dag leeft zoals hij dat wilt. Iemand uit bed helpen met de tillift en daarna aankleden. Een luisterend oor geven. Een lekkende kraan repareren. Zo wissel ik op een dag van verzorgende, naar coach, naar loodgieter en weer terug. Elke cliënt heeft immers iets anders nodig om een fijne dag te hebben."

Afwisselend werk

"Mijn werk is ontzettend afwisselend, ook omdat iedereen zo verschillend is. De een heeft hulp nodig met aankleden. Ze heeft een rotdag, dus zet ik een extra kopje koffie voor haar. Een ander heeft overgewicht en vindt dat zelf geen probleem. Hoe laat ik hem voorzichtig inzien dat er iets moet gebeuren? Daar haal ik echt een uitdaging uit. Wat ik mis? Ik zou echt heel graag collega’s erbij willen. Zodat er net wat meer tijd is voor een kletspraatje met de mensen. In ons team zeggen we altijd: het maakt niet uit als je iets nog niet kunt: dat leren we je wel.”

Kijk op website

Zin in een afwisselende baan? Met een MMZ, VIG of ouder zorgdiploma kun je met deze cliëntdoelgroep leren werken. Kijk op werkenbij.odion.nl.