Vriendschappelijk huisbezoek van Humanitas zoekt dringend nieuwe vrijwilligers.
Vriendschappelijk huisbezoek van Humanitas zoekt dringend nieuwe vrijwilligers. (Foto: Anneke Hymen)

Heeft u een uurtje per week over?

ZAANSTREEK-WATERLAND - “Als iedereen een uurtje per week beschikbaar stelt, zouden er geen mensen eenzaam zijn”, stelt Niels, vrijwilliger bij Humanitas, afdeling Zaanstreek-Waterland. "Heeft u wat tijd over, wandelt u graag, bent u geïnteresseerd in verhalen over vroeger en wilt u graag iets voor een ander betekenen?  Dan kunnen wij u koppelen aan een deelnemer die graag over het verleden vertelt. Of aan iemand die even niet alleen naar buiten durft, maar dol is op wandelen." 

Vriendschappelijk huisbezoek van Humanitas zoekt hiervoor dringend nieuwe vrijwilligers. De coördinatoren van Vriendschappelijk Huisbezoek zorgen ervoor dat contact gelegd wordt tussen een vrijwilligers en een deelnemer. De deelnemers bij Vriendschappelijk huisbezoek willen graag iets meer sociaal contact hebben en zij ontvangen de vrijwilliger daarom bij hen thuis. Zo lossen we met elkaar een stukje eenzaamheid op.

Zoals Niels (vrijwilliger) opmerkte: “als iedereen een uurtje per week beschikbaar stelt, zouden er geen mensen eenzaam zijn”. Niels haalt elke week een bewoner op uit het verpleeghuis en eet met hem een visje op de markt. 

Fijn

Een van de stagiaires, zij bezoekt onder meer een mevrouw in het verpleeghuis, zegt na afloop van haar stage: “het is fijn om iets te kunnen betekenen voor anderen en kennis te delen”. Jong en oud worden zo samengebracht. Een bijzondere ervaring, die voor een lach op ieders gezicht zorgt.  Een van de jongere vrijwilligers (Nikolaj) loopt elke week hard in het park samen met een deelnemer die zijn hobby (hardlopen) weer wil oppakken.

Voor de vele nieuw aangemelde deelnemers bij Vriendschappelijk Huisbezoek zijn jonge, oude, enthousiaste en inspirerende vrijwilligers nodig.

 Interesse? Mail dan naar: vhb.zaanstreek@humanitas.nl of kijk op https://www.humanitas.nl/afdeling/zaanstreek-waterland/ Of bel met 06-51261407.