“Ik vind het leuk om hier te werken, ik hoor echt bij het team!”
“Ik vind het leuk om hier te werken, ik hoor echt bij het team!” (Foto: aangeleverd)

Blij met Woonhulp

ZAANSTREEK-WATERLAND - De overheid stimuleert bedrijven, via de participatiewet, om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Prinsenstichting is samen met Werkom het leerwerktraject Woonhulp gestart. De woonhulp is een assistent van de begeleider en biedt ondersteuning in het uitvoeren van huishoudelijke taken. Daarnaast doet de woonhulp ook allerlei activiteiten met cliënten.

'Er is zoveel meer mogelijk nu Sharon er is'

Huishoudelijke taken zijn tijdrovende bezigheden. Het is prettig als je extra handen hebt om bijvoorbeeld schoon te maken, te koken of om boodschappen te halen. Dan heb je meer tijd voor je cliënten. Maar de grootste meerwaarde is wel dat het óók wat kan betekenen voor de cliënten zelf. Bijvoorbeeld met de woonhulp samen boodschappen doen, of samen de kledingkast op orde brengen. Zo kan het de zelfstandigheid en autonomie van cliënten bevorderen. Een mooie win-win situatie, met perspectief voor iedereen. 

Gewaardeerd voelen

Sharon loopt sinds 1 april stage bij Kwadijkerpark 103 en 105. “Ik vind het heel leuk om hier te werken. Mijn collega’s maar ook de cliënten zijn blij als ik kom. Ik hoor echt bij het team. Ik kan bij hen mezelf zijn. Ik voel me echt gewaardeerd!”

Prinsenstichting is samen met Werkom leerwerktraject Woonhulp gestart 

Inmiddels hebben drie woonhulpen, aangedragen vanuit de gemeente Purmerend, het traject positief afgerond en zijn werkzaam bij Prinsenstichting. Zij hebben een jaarcontract aangeboden gekregen. Een half jaar na hun diplomering wordt er een loonwaarde meeting gedaan. Ook heeft een aantal cliënten binnen Prinsenstichting het traject positief afgerond en zij zijn inmiddels allemaal aan de slag als Woonhulp.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.rinsenstichting.nl of mail naar info@prinsenstichting.nl. Of bel (0299) 459 200.

Afbeelding