Rob en Karina van AS Family Fitness Center zijn blij dat ze hun sportschool goed door de lockdown hebben kunnen loodsen.
Rob en Karina van AS Family Fitness Center zijn blij dat ze hun sportschool goed door de lockdown hebben kunnen loodsen. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

‘Onze trouwe leden hebben ons door de coronacrisis geholpen’

HEERHUGOWAARD – Wat doe je als je vanwege corona maandenlang de deuren van je sportschool moet sluiten? Dan verzin je manieren om er tóch te kunnen zijn voor je leden. Bij AS Family Fitness Center aan de WM Dudokweg in Heerhugowaard hebben ze er veel tijd, energie en geld in gestoken om de mensen toch te kunnen laten sporten. Maar dat vroeg behoorlijk wat creativiteit en flexibiliteit van het team. “Na elke persconferentie moesten we weer schakelen: welke mogelijkheden biedt de nieuwe situatie ons om onze leden te kunnen laten trainen?”, vertelt eigenaar Rob Pardoel. 

Buitenlessen zijn blijvertje bij AS Family Fitness Center 

Inmiddels is AS Family Fitness Center weer als vanouds toegankelijk. “Ook de sauna, douches en kleedkamers mogen weer gebruikt worden. Net als onze bar, waar mensen na het trainen even kunnen bijpraten met een kop koffie of thee. Want ook dat hoort erbij”, legt Rob uit. Maar het buiten trainen, dat in de coronamaanden noodgedwongen op poten werd gezet, blijft er zeker in. Aan de achterzijde van het pand werd onder een bestaande overkapping een buiten-gym opgetuigd, inclusief fitnessapparatuur en een staalconstructie waaraan zestien kickboxzakken zijn opgehangen. Hekken en schermen werden eromheen geplaatst. Later werd er een plek gecreëerd waar diverse groepslessen zoals steps, Zumba en BodyShape in de buitenlucht werden gehouden. “Daarvoor hebben we een stuk grond gehuurd van onze buren van ESPEQ. Doordat wij de mogelijkheid om buiten te trainen konden bieden, kwamen ook veel leden van andere sportscholen bij ons trainen”, zegt Rob, die binnenkort nog een extra overkapping laat bouwen. “Je weet immers maar nooit of we in het najaar te maken hebben met nieuwe maatregelen of beperkingen.”

'We zijn blij dat we er op deze manier doorheen zijn gerold'

Rob Pardoel - AS Family Fitness Center

Vervroegd pensioen

Persoonlijk veranderde er voor Rob, die de sportschool runt met zijn vrouw Karina, ook het een en ander. Hij besloot zijn baan bij de Politie Amsterdam vorig jaar op te zeggen en met vervroegd pensioen te gaan. Sindsdien is hij veel vaker bij AS Family Fitness Center te vinden dan voorheen. Twee van de twaalf man vast personeel vonden in de tussentijd ander werk. “We hebben onze leden die met automatische incasso betalen gevraagd om ons gedurende de lockdown te blijven doorbetalen, waarna ze later gecompenseerd zouden worden. Veel trouwe klanten hebben daaraan gehoor gegeven, wat ons mede door de crisis heen heeft geholpen. We hebben verder zo veel mogelijk individueel gekeken hoe iedereen gecompenseerd wilde en kon worden. Mensen die liever niet in de buitenlucht wilden trainen, konden bijvoorbeeld meedoen aan online lessen. Dat werd door velen gewaardeerd, maar het is natuurlijk niet hetzelfde als ‘echt’ les. Maar we zijn blij dat we er op deze manier doorheen zijn gerold, we zien om ons heen dat het ook heel anders had kunnen lopen!”


Benieuwd naar het lesaanbod van AS Family Fitness Center? Kijk dan op asfamilyfitnesscenter.nl.