Anouk Pronk: 'Ik geloof heel erg in gedachtekracht. Leer je ballast los te laten en zet daar positieve gevoelens voor in de plaats. Het wérkt echt!'
Anouk Pronk: 'Ik geloof heel erg in gedachtekracht. Leer je ballast los te laten en zet daar positieve gevoelens voor in de plaats. Het wérkt echt!' (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Anouk helpt je op je weg naar een leuk, lekker en liefdevol leven

HEERHUGOWAARD-NOORD – Mensen die vastgelopen zijn in het leven helpen om hun ballast los te laten. Dat is het doel waarmee Anouk Pronk uit De Noord haar praktijk Anouk Helpt! heeft opgezet. Ze past daarbij onder meer de methode Body Mind Release (BMR) toe. “Praten lost het probleem niet altijd op”, vertelt ze. “Bij BMR ga je uit van de kracht van gedachten en leer je om angsten en negatieve denkbeelden zelfstandig los te laten en daarvoor positieve gevoelens in de plaats te zetten. Uit eigen ervaring weet ik dat het echt werkt, zelfs als je echt geen uitweg meer ziet!”

'Niet praten, maar doen - het werkt namelijk écht'

Een paar jaar geleden kreeg Anouk de diagnose borstkanker. Een tumor van ruim zeven centimeter groot, met eromheen meerdere kleinere tumoren. “Daar zat ik dan, 42 jaar en moeder van drie opgroeiende kinderen. Er gaat op dat moment van alles door je heen: ga ik nu dood, hoe vertel ik het mijn kinderen dat ze straks – net als ik zelf – verder moeten zonder moeder, wat doen al die behandelingen met me, ik wil dit helemaal niet. Logische gevoelens van angst, onzekerheid, onmacht. Natuurlijk wil je positief en strijdvaardig zijn, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.” 

Openbaring

Twee dagen na de onheilstijding kreeg Anouk echter een openbaring: “Wat als ik met mijn gevoelens, angsten en overtuigingen deze situatie heb aangetrokken, door alles wat ik tot nu toe heb meegemaakt in mijn leven? Wat gebeurt er als ik mijn negatieve gedachten en gevoelens omzet in positieve? Zou de wereld om me heen dan mee veranderen?”

Angsten leren loslaten

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar het wérkte. Anouk leerde haar angst voor de dood, voor de behandeling en voor wat de toekomst brengen zal los te laten. “Ik leerde om mezelf weer lief te hebben en te vertrouwen op het herstellend vermogen van mijn lichaam, ik omarmde het en ik ben ervan overtuigd dat dat heeft bijgedragen aan mijn genezing. Ik ervaar sindsdien veel meer levensvreugde en energie en ga vol vertrouwen naar de controles. En met dit gegeven had ik een nieuwe missie. Ik gunde anderen dat ook. Daarom ben ik in september mijn praktijk Anouk Helpt! begonnen, zowel voor mensen die te maken hebben met kanker als voor mensen die op een andere manier zijn vastgelopen in hun leven, door bijvoorbeeld een depressie, burn-out, chronische vermoeidheid of na een traumatische gebeurtenis.”

Laat die ballast los

Body Mind Release is een bewezen effectieve methode die mensen helpt de innerlijke oorzaken van hun fysieke, mentale, emotionele en/of sociale levensklachten gericht aan te pakken. “Niet door erover te praten – al mag dat natuurlijk wel – maar vooral door simpelweg te doen. De negatieve routes in je gedachtegangen worden als het ware herschreven met positieve. Door de ballast los te laten, creëer je rust in je hoofd en vertrouwen in lichaam en geest en krijg je hernieuwde energie en levenslust. Het leven is echt zo mooi, ik gun iedereen het om dat in te zien.”


Meer weten? Ga naar www.anoukhelpt.nl.