Podotherapiewestfriesland, specialist in voeten gezondheidszorg.
Podotherapiewestfriesland, specialist in voeten gezondheidszorg. (Foto: aangeleverd)

Weet wat u doet bij een pijnlijke voorvoet

Heeft u stekende pijn of een branderig gevoel in de bal van de voet bij staan, wandelen of sporten? Of ervaart u het gevoel “op botjes te lopen”? Overdruk is eigenlijk altijd de boosdoener.

Overdruk kan ontstaan door een verkeerde voetstand/looppatroon, verkorte achillespees, verkeerd schoeisel of een afwijkende stand van een middenvoetsbeentje. Ook verdwijnt bij het ouder worden de vetlaag onder de bal van de voet. De noodzakelijke vering verdwijnt en lopen en staan wordt pijnlijk.

Eelt en likdoorns

Soms wordt de pijn veroorzaakt door eeltvorming of likdoorns onder de voet. Eelt en likdoorns zijn opeenhopingen van huid die ontstaan als er sprake is van te veel druk op het onderliggende weefsel. Normaal gesproken is eelt niet pijnlijk. Door toenemende eeltvorming kan het lopen echter pijnlijk en bemoeilijkt worden.

Pijn verminderen

De podotherapeut kan u in veel gevallen helpen uw pijn te verminderen. Dit doet de podotherapeut door de oorzaak van uw klachten te achterhalen en op te heffen. In sommige situaties zal samenwerking met andere zorgverleners worden gezocht. De behandeling van de podotherapeut kan bestaan uit een schoenadvies, oefeningen, taping, orthese of corrigerende zolen met als doel de druk onder de bal van de voet te verminderen.


Uw podotherapeut, dé specialist in de voeten gezondheidszorg

Voor meer informatie: www.podotherapiewestfriesland.nl of www.podotherapiehoorn.nl