Iemand helpen in zijn ontwikkeling geeft voldoening.
Iemand helpen in zijn ontwikkeling geeft voldoening. (Foto: KOEN KUIK/'s Heeren Loo)

Vol vertrouwen weer samen op pad ‘We durven het nu allebei aan!’

Begeleider Ferdi vertelt over Dirk Jan, een van de bezorgers, met wie hij inmiddels een goede band heeft opgebouwd. “Zes jaar geleden was Dirk Jan een onzekere man die, als de stress hem teveel werd, zichzelf verwondde of agressief gedrag liet zien. Met het hele team hebben we toen gekeken hoe we Dirk Jan meer veiligheid konden bieden. Nu verwondt Dirk Jan zichzelf niet meer, want hij heeft geleerd om te vertellen over wat hem dwars zit. Ook heeft hij meer zelfvertrouwen, waardoor nieuwe situaties minder eng zijn.”

Nieuwe dingen ondernemen

“Dirk Jan en ik hebben nu een goede band. Dat merk ik doordat hij ontspannen en zichzelf is. Ook praat hij veel meer als we samen werken. Dat vertrouwen is de basis om nieuwe dingen te doen. Onlangs zijn we naar mijn huis gefietst om een glaasje sinas te drinken: deelnemen aan het verkeer, af- en opstappen bij het stoplicht, nieuwe indrukken. Dat had Dirk Jan vroeger niet gekund. We durven het nu allebei aan. De eerste keer de folders buiten het woonzorgpark rondbrengen was ook zo’n moment. Een nieuwe fietstas, een andere route en vreemde huizen. Steeds vertellen we wat er gebeurt. Elke keer opnieuw, tot het gewoon is. Dat maakt me trots: hij doet het toch maar. Zo wordt zijn wereld zowel letterlijk als figuurlijk steeds groter. Het is fijn om hem daarbij te kunnen helpen.”

‘s Heeren Loo helpt je verder

‘s Heeren Loo helpt mensen met een (verstandelijke) beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Van jong tot oud, met meer dan 125 jaar aan kennis en ervaring. Dat doen we met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking.

Zoek je een baan in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking? Kijk op www.sheerenloo.nl/werkenbij voor het actuele aanbod van vacatures bij woonzorgpark Noorderhaven, ambulante dienstverlening, kleinschalige woon- en werkvormen en Expertisecentrum Advisium.


Via WhatsApp beantwoorden Eline en Laura (recruiters) al jouw vragen.


Eline Veldhuizen
06-30491643


Laura van Lokhorst:
06-82490718