Chiropractie is een uitstekende manier om goed voor je lichaam en geest te zorgen.
Chiropractie is een uitstekende manier om goed voor je lichaam en geest te zorgen. (Foto: aangeleverd)

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een geneeswijze die door middel van een gedoseerde, mechanische impuls communicatiestoornissen tussen het zenuwstelsel en de gewrichten van de wervelkolom gaat opheffen, waardoor problemen van het bewegingsapparaat, het zenuwstelsel en de gezondheid verbeteren.

Een chiropractor werkt de pijnpunten weg door middel van impulsen op het lichaam waarbij het zenuwstelsel en de gewrichten worden gemanipuleerd. Een chiropractor stelt eerst een onderzoek in. Hierbij wordt er een uitgebreid orthopedisch en neurologisch onderzoek uitgevoerd. Daarna tast de chiropractor de wervelkolom grondig af om blokkades te lokaliseren.

Ook kunnen er bloedanalyses, röntgenfoto's of scans gemaakt worden.

Bij tekenen van van pijn of last is een reden om naar de chiropractor te gaan. Het lichaam stuurt voldoende signalen om aan te geven dat er iets niet goed zit of aanvoelt. De chiropractor gaat samen op zoek naar de mogelijke oorzaken van het ongemak.

Chiropractie staat bekend om haar effectiviteit bij rug- en nekklachten met/zonder uitstraling naar armen of benen en heeft daarnaast grote invloed op het zenuwstelsel.

Een chiropractor helpt onder meer bij rug-, nek- en hoofdpijnen, spier- en gewrichtspijnen, bekkeninstabiliteit en heupklachtenen.

Een chiropractor heeft een uitgebreide kennis van het lichaam en beperkt zich niet enkel tot puur het lichamelijke. Een aanpassing van de levensstijl of voeding kan een onderdeel van een chiropractische behandeling zijn en een oplossing brengen voor het probleem.

Chiropractie is voor elke leeftijd. Klachten? Ga eens op zoek via internet naar een chiropractor.