Buitenplaats Medemblik.
Buitenplaats Medemblik. (Foto: Aangeleverd)

Buitenplaats Medemblik

Bij Buitenplaats Medemblik bieden wij dagbesteding aan voor volwassenen en jongvolwassenen die van een uitdaging houden in een inspirerende, ruime en groene, waterrijke omgeving, waar altijd wel wat te doen is. Op onze zorgboerderij is er volop persoonlijke aandacht voor iedereen. Je bent van harte welkom op Buitenplaats Medemblik!

Naast de werk(zorg)boerderij verbouwen we ook ons eigen voedsel in de moestuinen en het voedselbos, dit verkopen we in onze versmarkt en we maken er lekkere dingen van voor in onze versmarkt.
We verhuren en onderhouden ons vlaggeschip (een mooie stoere reddingssloep op electra, waar altijd werk aan is), kano's en supboards. Ook hebben we onze eigen dieren die allemaal hun rol hebben op de boerderij.

Op de landerijen hebben we een camping met accomodaties en in de voormalige stallen een appartementenhotel, gecombineerd met groepsaccomodatie. Er is sprake van onderhoud aan het varend en rijdend materieel, onderhoud van het terrein en onze oevers en werkzaamheden in het groen als snoeien, bomen zagen en verwerken en grasmaaien.

In de participatiemaatschappij moet iedereen, waar mogelijk, werken. Wajongers worden op grote schaal herkeurd en er zijn afspraken met het bedrijfsleven over het aan het werk helpen van tienduizenden personen. In het begin van dit proces worden de eerste obstakels al zichtbaar; de intredende Wajongers zijn vaak slecht voorbereid, ondergekwalificeerd en missen (sociale, emotionele en praktische) vaardigheden om zich staande te houden in een bedrijfsmatige, op een zo efficiënt mogelijke productie gerichte werkomgeving.

Buitenplaats Medemblik helpt jou bij het gericht voorbereiden op ‘echt' werk.