Marcelino Wunderlich lookalike met zijn twee danseressen. Marijke (r) van Philadelphia danste ook mee.
Marcelino Wunderlich lookalike met zijn twee danseressen. Marijke (r) van Philadelphia danste ook mee. (Foto: aangeleverd)

'Even lekker iets geks tussendoor'

Het is alweer even geleden, om precies te zijn 26 maart, maar die dag staat bij veel cliënten en medewerkers van Philadelphia in het geheugen gegrift. Roland Versteeg, alias de Marcelino Wunderlich lookalike, verzorgde die dag vier optredens op vier verschillende locaties van Philadelphia: De Enk en Stuurboord in Enkhuizen, de Lamoraal in Bovenkarspel en de Dorpsstraat in Zwaag. "De bewoners waren blij verrast", aldus coördinerend begeleidster Marijke Rittel.

Optreden Marcelino Wunderlich lookalike bij Philadelphia

Schlagerzanger Marcelino Wunderlich is in het echt een alter-ego van Ruben Nicolai. Roland Versteeg kruipt ook regelmatig in de huid van Marcelino en zorgt met Duitse en Oostenrijkse meezingers altijd voor een gezellig feestje. Marijke: "Door corona lagen zijn optredens helemaal stil. Wij kwamen met hem in contact en hebben hem gevraagd of hij een keer bij Philadelphia wilde optreden. Daar had hij wel oren naar en zo is het balletje gaan rollen." De Marcelino lookalike zette op de vier locaties van Philadelphia - in de buitenlucht - een leuke act neer waar de bewoners zichtbaar van genoten. "Zelfs cliënten die normaal gesproken wat stiller en op de achtergrond zijn, gingen meedansen. De sfeer zat er goed in. En het leuke was: ik danste zelf mee in de act, naast Marcelino. Dat vonden de bewoners natuurlijk geweldig! Al met al kunnen we allemaal terugkijken op een heel geslaagde dag in een verder best wel saaie tijd. Vanwege corona kon en mocht er weinig. Dit optreden was een mooie 'break' voor iedereen. Even lekker iets geks tussendoor. Dat hadden we, zeker op dat moment, allemaal even hard nodig!"


Meer informatie over de lookalike van Marcelino Wunderlich: https://showbird.com/nl of kijk op Facebook: Marcelino Wunderlich - lookalike.


Haaye Visser, cliënt van Philadelphia, samen met de Marcelino lookalike.