Het Medisch Innovatie Centrum in Heerhugowaard.
Het Medisch Innovatie Centrum in Heerhugowaard. (Foto: archief Rodi Media)

Zorg onder één dak

NuevoCare is een unieke zorginstelling, gevestigd in het Medisch Innovatie Centrum (MIC) aan de W.M. Dudokweg 55 in Heerhugowaard.

NuevoCare maakt het haar patiënten makkelijk

Rutger Brest van Kempen vertelt enthousiast over de nieuwe vorm van zorg verlenen. “We proberen innovaties versneld toe te passen en maken de zorg voor onze patiënten efficiënter. We hebben binnen het MIC onder meer een huisartspraktijk. Max Caffa is de nieuwe huisarts en hij heeft diverse specialisten in het MIC om een patiënt direct door te sturen. Denk hierbij aan een longarts of internist, maar men kan hier ook bloed laten prikken, een echo maken of een slaaponderzoek ondergaan. Allemaal zaken waarvoor een patiënt normaal gesproken doorverwezen moet worden naar het ziekenhuis. We willen voor onze patiënten de lijnen zo kort mogelijk houden."

Digitale zorg

NuevoCare heeft één doel en dat is de best mogelijke zorg leveren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de meest moderne technologieën en methodes. Een onderdeel daarvan is digitale zorg. "Patiënten kunnen gebruik maken van de persoonlijke app waarmee ze kunnen videobellen met de arts", zegt Rutger. "Als service naar hen toe kunnen medicijnen thuis bezorgd worden. Ook zijn de eigen gegevens beschikbaar in de app en kan er beveiligd worden gechat met de huisarts. We willen ons centrum zo laagdrempelig mogelijk maken voor onze patiënten. Zeg maar een huisarts 3.0 en daarbij zelf de regie behouden. Je hoeft niet altijd heen om contact te hebben. Snel iets weten? Ga dan naar de gevalideerde symptoomchecker. Voer de klacht in en ontdek direct wat die kan inhouden. Naar gelang de ernst van de klacht, kan men doorverwezen worden naar de huisarts."

Thuismonitoring

Voor wie thuis zorg nodig heeft, bijvoorbeeld vanwege diabetes, hart- of longklachten, heeft het MIC de juiste capaciteit om in een vertrouwde omgeving zorg te verlenen. Denk dan bijvoorbeeld aan hulpmiddelen. "Deze apparaatjes hebben een rechtstreeks lijntje met ons, zodat we de patiënt op afstand goed in de gaten kunnen houden. Als er veranderingen optreden kunnen wij daar direct op reageren. Een geruststellende gedachte voor onze patiënten."

Leercentrum

Het MIC is ook voor collega-(huis)artsen. "In het MIC is het ook mogelijk om kleine ingrepen te verrichten. Max Caffa is traumachirurg, arbo- en huisarts. Hij biedt andere collega's de ruimte en kan hen bij deze ingrepen begeleiden. Informatie delen om de zorg dichtbij huis te houden."

Inschrijven 

De huisartspraktijk in het MIC wordt 1 augustus officieel geopend. Inschrijven is voor die tijd ook mogelijk via www.nuevo.care, stuur een e-mail naar info@nuevo.care of bel 085-0185887.