Omring, Thuis 13, Inhoudsopgave, Vrijwilligers, Romy Spruit, Vrijwilligster, Gera Verhage, Cliënte.
Omring, Thuis 13, Inhoudsopgave, Vrijwilligers, Romy Spruit, Vrijwilligster, Gera Verhage, Cliënte. (Foto: Fotografie José de Jong)

Vrijwilligerswerk bij Omring weer opgestart

Het vrijwilligerswerk bij Omring is weer gestart. Dat is ontzettend fijn, vooral voor onze cliënten in de thuiszorg en op Omringlocaties die de vrijwilligers zo lang hebben moeten missen. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor zorg en welzijn in de regio. 

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor de Omring en cliënten

Bij Omring zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger bij Omring doe je dankbaar werk vol afwisseling. Wees een luisterend oor voor mensen met een verhaal, ga mee op een ziekenhuisbezoek of wees een maatje voor iemand die het hard nodig heeft. Je maakt al een verschil door alleen al een wandeling met een cliënt te maken.

'Wandelen om in beweging te blijven'

Vrijwilliger Romy: “Ik ga om de week langs bij een mevrouw van rond de tachtig. Ze houdt van wandelen en wil graag zo lang mogelijk in beweging blijven. We lopen altijd een uur door de buurt. Zij achter de rollator, ik ernaast. Ze weet alle leuke plekjes te vinden. Ik zie dat de wandelingen haar goed doen. En na afloop drinken we samen een kopje thee en praten we nog wat.”

Zowel voor de cliënt als voor de vrijwilliger geeft persoonlijk contact voldoening.

Ook vrijwilliger worden? Je bent van harte welkom. Voor actuele vrijwilligersvacatures of meer informatie over het vrijwilligerswerk bij Omring: www.omring.nl/vrijwilligers