Gezond Medemblik kan helpen bij de nasleep van COVID-19.
Gezond Medemblik kan helpen bij de nasleep van COVID-19. (Foto: Anastasia Gepp)

Ex-COVID klachten? Gezond Medemblik kan u helpen!

In de multidisciplinaire praktijk Gezond Medemblik zijn diverse disciplines aanwezig die helpen bij het herstellen van gezondheid na een COVID-19 besmetting. Deze klachten beïnvloeden meestal de conditie, maar ook mentale klachten komen voor. De meest voorkomende klachten zijn: benauwdheid, hoesten, vermoeidheid, afname conditie, krachtsverlies, concentratieproblemen en hoofdpijn.

Hulp bij mentale en fysieke klachten

Diverse disciplines binnen Gezond Medemblik kunnen helpen om deze klachten te verminderen of te verhelpen.

Fysiotherapie

Door COVID kan er een verstoring van ontstaan het ademhalingspatroon. Er wordt snel en hoog geademd. Bij inspanning raakt de persoon snel buiten adem en krijgt het benauwd. 


De fysiotherapeut geeft u oefeningen om uw ademhaling weer te ontspannen, ook bij inspanning. Ook wordt er gewerkt aan de opbouw van spierkracht en conditie.

Ergotherapie

De ergotherapeut kijkt welke activiteiten belastend zijn om uit te voeren. Door het aanleren van een andere manier van handelen, het inzetten van een hulpmiddel, of door de activiteit aan te passen wordt geleerd om te gaan met dagelijks handelingen. 


Ook bij problemen met werkhervatting kan de ergotherapeut advies geven.

Logopedie

De logopedist kan helpen bij blijvende slik- en kauwklachten of stemproblemen.

Diëtetiek

Bij onbedoeld gewichtsverlies en verstoord voedingspatroon kan de diëtist helpen een gezond voedingspatroon op te pakken. Dit is ook belangrijk voor het herstel van de spiermassa.

Acupunctuur

Met acupunctuur worden de restanten van de virusinfectie opgeruimd. Hierdoor wordt de natuurlijke balans hersteld. Daarnaast richt de behandeling zich op het herstellen en versterken van het immuunsysteem.

Meer informatie:

www.gezond-medemblik.nl