Verpleegkundige Job: 'Dit werk verrijkt je leven'.
Verpleegkundige Job: 'Dit werk verrijkt je leven'. (Foto: Zorgbalans)

Verpleegkundige Job: 'Dit werk verrijkt je leven'

HAARLEM - ‘Steunkousen horen erbij maar verder klopt het stoffige imago van de ouderenzorg niet. Ik vind het werk dynamisch, zeer afwisselend en bovendien bouw je contacten op die je leven enorm verrijken.’

Job Meijndert, wijkverpleegkundige bij Zorgbalans, vertelt waarom hij voor de ouderenzorg koos: "Werken in de ouderenzorg was niet mijn eerste keuze tijdens de opleiding HBO-V. Net als het merendeel van mijn medestudenten had ik voor ogen om het ziekenhuis in te gaan, brede ervaring op te doen om mij vervolgens te specialiseren."

Persoonlijke behoefte

Totdat hij tijdens zijn studie kennismaakte met het gedachtengoed van Zorgbalans om mensen in hun eigen omgeving te ondersteunen zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Hij koos voor de ouderenzorg zodat hij zorg kan verlenen vanuit de persoonlijke behoefte van de cliënt.

'Geen zorgvraag identiek'

Job: "In de praktijk zijn de dagen erg afwisselend, de route langs jouw cliënten simpelweg afgaan is geen optie als je optimale aansluiting zoekt bij hen. Van basiszorg tot complexe wond- of stomazorg, geen zorgvraag is identiek. Maar wat het echt bijzonder maakt, is dat achter ieder contact een schat aan levenservaring schuilt. Zo heb ik met meneer Stol een echte klik door onze gezamenlijke passie voor sport."

Over Zorgbalans

Zorgbalans helpt mensen met een zorgbehoefte zo lang mogelijk zelfstandig en op een eigen wijze vorm en inhoud te geven aan hun leven.


Wij zijn er voor iedereen en wij vinden het belangrijk dat u die zorg krijgt die bij uw zorgbehoefte en levenswensen past.