Dicht bij de cliënt, midden in de samenleving.
Dicht bij de cliënt, midden in de samenleving. (Foto: Renata Jansen)

Dicht bij de cliënt, midden in de samenleving

REGIO - Eerder deze maand is in het appartementencomplex Hof van Leijh in Haarlem Oost de nieuwe Buurtwinkel Hof van Leijh gestart. Een project van de SIG en wijkwelzijnsorganisatie DOCK Haarlem.

SIG, DOCK en Zorgbalans starten nieuwe Buurtwinkel Hof van Leijh

Cliënten van de dagbesteding van de SIG voeren vanuit de buurtwinkel diensten en activiteiten voor (buurt)bewoners uit, helpen in de koffiehoek en leveren hand- en spandiensten bij de dagopvang van ouderenorganisatie Zorgbalans.

Zorg op maat

Met de buurtwinkel geeft de SIG praktische invulling aan haar visie op ‘zorg op maat’ voor cliënten met een beperking. “Maatschappelijke verbinding, onze cliënten het gevoel geven dat ze ertoe doen, vormt het uitgangspunt van onze dagbesteding”, zegt SIG-bestuurder Jan Kroft. Het motto van de SIG is niet voor niets ‘Dicht bij de cliënt, midden in de samenleving’.

Wederkerigheid

Buurtwinkels blijken een ideale uitvalsbasis voor zinvolle dagbesteding, waarbij cliënten plezier ervaren én iets voor wijkbewoners kunnen betekenen, zoals boodschappen doen, een brief posten of samen een kopje koffie drinken. Om deze ‘wederkerigheid' te realiseren, werkt de SIG samen met maatschappelijke partners, zoals wijkwelzijnswerk en ouderenzorg. Eerder al zijn samen goede ervaringen opgedaan, met Buurtwinkel de Fjord en Marsmanplein in Haarlem-Noord en Buurtwinkel de Schans in Beverwijk.


De SIG is er voor mensen met een beperking. DOCK helpt mensen onder meer hun eigen leven te verbeteren.