Vrijwilliger Giulietta van Tongeren.
Vrijwilliger Giulietta van Tongeren. (Foto: Jesje Veling Photography)

Altijd Contactlijn-vrijwilligers staan klaar

HAARLEM - Drie keer per week is de Altijd Contactlijn open voor inwoners in Haarlem, om even te praten of met een praktische vraag. Vrijwilliger Giulietta van Tongeren staat bellers graag te woord.

Haar enthousiasme en interviewtechniek, die ze leert tijdens haar studie toegepaste psychologie, brengt ze zo direct in de praktijk.

Verbinding leggen

Giulietta: ‘Vorige week sprak ik met een meneer die vervoer nodig had voor zijn afspraak bij de tandarts. Ik heb hem meteen het telefoonnummer gegeven van de Zoefzoef en we raakten aan de praat over de impact van corona op zijn leven.'


Giulietta geeft aan het fijn te vinden om op deze manier verbinding te leggen met mensen. 'Sociaal contact is in deze tijd soms ontzettend beperkt. Maar de behoefte aan contact met andere mensen is groot.’

'Het is de kunst om zo goed mogelijk te luisteren en te proberen mee te denken in een praktische oplossing.'

Kennis van sociale kaart

Giulietta gaf een mevrouw die haar wasmachine wilde verplaatsen het advies contact op te nemen met BUUV of Nextdoor voor hulp. De dame was heel blij met deze tip.

Giulietta: ‘Het is de kunst om zo goed mogelijk te luisteren en te proberen mee te denken in een praktische oplossing. Ik vind het ontzettend fijn om op deze manier advies te kunnen geven.


'De vrijwilligers hebben veel kennis van de sociale kaart en verwijzen daarom zo goed mogelijk door naar welzijn- en zorgorganisaties.

Altijd Contactljn

Woon je in Haarlem, heb je hulp nodig of wil je graag even praten? Bel dan op maandag, woensdag of vrijdag tussen 9:00 en 12:00 uur met de Altijd Contactlijn: 088 - 855 5195.


De Altijd Contactlijn is een initiatief van o.a. DOCK, Haarlem Effect, Sociaal Wijkteam en Stem in de stad.


Eenzaam of hulp nodig? Bel de Altijd Contactlijn.

Eenzaam of hulp nodig? Bel de Altijd Contactlijn.