Fred Hartendorf bezorgt al jaren als vrijwilliger met veel plezier maaltijden bij mevrouw Krause.
Fred Hartendorf bezorgt al jaren als vrijwilliger met veel plezier maaltijden bij mevrouw Krause. (Foto: Aangeleverd)

Tafeltje Dekje komt bij mensen langs!

HAARLEM - Voor mensen die behoefte hebben aan een warme maaltijd is er Tafeltje Dekje Haarlem. Deze service van Haarlem Effect bezorgt maaltijden bij kwetsbare mensen.

Voor wie niet meer kan koken en/of boodschappen kan doen is Tafeltje Dekje een hele fijne uitkomst. De chauffeurs helpen met het opscheppen van de maaltijd als dat nodig is.

Praatje maken

De vrijwilligers van Tafeltje Dekje trotseren weer en wind, zelfs met de feestdagen, en maken een praatje met de ontvangers. Met deze service ontlast Haarlem Effect mantelzorgers. Mensen kunnen ook eerder naar huis vanuit het ziekenhuis omdat ze iedere dag warm eten krijgen. Tevens kan het mensen uit hun isolement halen omdat ze weer iemand spreken.

Bescheiden prijs

De maaltijden kunnen koud worden gebracht, zodat de ontvanger het gerecht ‘s avonds of in het weekend kan opwarmen in de oven of magnetron. De prijs is bescheiden door een bijdrage van de gemeente Haarlem en de inzet van zo’n 60 vrijwilligers. Haarlem Pas-houders kunnen ook gebruik maken van Tafeltje Dekje.

3 hoofdgerechten

De maaltijden worden op maandag tot en met vrijdag warm aan huis bezorgd tussen 12.00 en 13.00 uur. De maaltijd bestaat uit een hoofdgerecht en een lekker toetje. Dagelijks kunnen mensen kiezen uit 3 verschillende hoofdgerechten.

Mochten mensen onverhoopt niet thuis zijn, dan neemt Tafeltje Dekje contact op met de ontvangers, mantelzorgers of zorginstantie.

Meer info of aanmelden

Meer informatie of aanmelden: tafeltjedekje@haarlemeffect.nl of 023-532 25 47.