'Met deze tips drink jij nooit meer te weinig water.'
'Met deze tips drink jij nooit meer te weinig water.' (Foto: Aangeleverd)

Simpele stap naar een gezonder leven

REGIO – Dat een gezonde levensstijl en daarbij een gezond gewicht van levensbelang zijn – helemaal in deze coronatijd – is geen verrassing. Maar wat niet iedereen weet is dat als je fysiek fit bent, dat ook een positieve impact op je mentale gesteldheid heeft.

Zo wordt vanuit de natuurgeneeskunde en de orthomoleculaire voedingsleer bijvoorbeeld aangeraden voldoende water te drinken: een simpele en laagdrempelige stap naar een gezonder leven.

Voldoende water drinken

“Onvoldoende waterinname leidt al snel tot uitdroging”, weet paramedisch natuurgeneeskundig therapeut Alexia Venema. Ze is aangesloten bij de beroepsvereniging BATC. Zelf werkt ze in haar praktijk met de Cure4Life-methode, waarmee ze mensen naar een gezond gewicht en betere mentale gesteldheid begeleidt. “Twee procent uitdroging kan al leiden tot twintig procent lichamelijk en geestelijk energieverlies. Je herkent dit aan droge ogen, lichamelijke vermoeidheid en een suf gevoel. Alsof je even een dutje wil doen.” Maar wat is dan een gezonde waterinname? Venema: “Drink in de winter minimaal anderhalve liter water – en zomers minstens twee.” En daar kom je volgens haar makkelijk aan. “Drink overdag elk uur 250 milliliter water. Waar mogelijk drink je deze even lekker in het zonnetje op, met een podcast of een goed boek. Variatietip: vul een karaf met water en stop daar wat munt of een schijfje citroen in voor een verfrissende touch! Na tien minuten haal je je glas of flesje uit de koelkast, genieten maar!”

Meer vitamine D3

Als je genoeg drinkt en af en toe even ontspant en tijd voor jezelf neemt, zul je ervaren dat je weer beter in je kracht staat, zegt Venema. "De zon zorgt daarbij voor een gezonde opname van vitamine D3. Zo makkelijk is het verbeteren van onze lichamelijke en geestelijke gezondheid dus! Smaakt dit naar meer en ga je graag aan de slag met je leefstijl? Alexia Venema helpt je graag om op basis van natuurlijke voeding je lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren.

Podcast

Meer informatie vind je op www.cure4life.eu/vestigingen/cure4life-haarlem en geef je op voor een gratis intake. Kijk ook op Alexiavenema.nl, onder meer voor haar podcast.