Bij Prezens kunnen mensen snel terecht.
Bij Prezens kunnen mensen snel terecht. (Foto: Aangeleverd)

Prezens leert minder stress, ook tijdens de 1,5 meter samenleving

REGIO - Preventieve ondersteuning helpt om te voorkomen dat psychische klachten erger worden. Nu is dat belangrijker dan ooit: corona heeft voor velen de wereld op zijn kop gezet. Prezens (onderdeel van GGZ inGeest) biedt ondersteuning aan voor jeugd en volwassenen die het leven weer op willen pakken of iets aan spanning, angst, verlieservaring of somberheid willen doen.

Dat kan met één tot drie persoonlijke gesprekken via online en telefonische ondersteuning, in een groepscursus of één op één. Bij Prezens kunnen mensen snel terecht. Een greep uit het aanbod volgt hieronder.

Minder piekeren

Tijdens de cursus Minder piekeren wordt geleerd anders naar gedachten te kijken. Er wordt praktisch aan de slag gegaan waardoor er minder stress wordt ervaren en deelnemers opgeruimder en daadkrachtiger in het leven staan.

KOPP-groepen zijn er voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Op een speelse manier worden eigen emoties en grenzen ontdekt.

Voluit leven

Ouder Support-bijeenkomsten geven ondersteuning in opvoeding en ouderschap, wanneer ouders zelf te maken hebben met psychische klachten.

'Door praktische aanpak wordt minder stress ervaren'

Stresshantering en mindful omgaan voor naasten, een partner of volwassen kind met psychische problemen: hoe blijf je zelf overeind? Tijdens de cursus Voluit leven wordt met behulp van positieve psychologie op zoek gegaan naar de waarden en inspiratie.

MamaKits1-3 gesprekken zijn er voor vrouwen met emotionele en/of psychische klachten in zwangerschappen en eerste jaar moederschap. Als er meer nodig, wordt samen naar wat nodig is en waar eventuele vervolghulp te vinden is.


Meer info op www.ggzingeest.nl of via mail preventie@prezens.nl.