Al ruim 26 jaar werkt Anja Molenaar met veel plezier als helpende zorg en welzijn bij Sint Jacob.
Al ruim 26 jaar werkt Anja Molenaar met veel plezier als helpende zorg en welzijn bij Sint Jacob. (Foto: Aangeleverd)

Flexibel werken in flexpool Sint Jacob

REGIO - Al ruim 26 jaar werkt Anja Molenaar met veel plezier als helpende zorg en welzijn bij ouderenzorgorganisatie Sint Jacob. De laatste 8 jaar werkt ze in de flexpool van Sint Jacob: een groep medewerkers die flexibel worden ingepland. 

“Ik heb heel bewust voor de flexpool gekozen. Dat ik mijn uren zelf kan indelen, is voor mij een groot voordeel”, aldus Anja. “Bovendien vind ik de afwisseling van het werken op meerdere locaties ook erg prettig. Iedere locatie heeft een eigen sfeer en identiteit. Geen dag of geen week is hetzelfde. ”

Meer vrijheid

De flexpool van Sint Jacob bestaat uit een groep medewerkers die op alle acht locaties werkzaam zijn. De medewerkers geven zelf steeds hun beschikbaarheid aan voor een komende periode. Op basis van deze beschikbaarheid maken zij hun eigen rooster en kiezen zij de diensten die ze prettig vinden. Uiteraard wordt er een aantal uren per week afgesproken. Hier zijn diverse mogelijkheden voor; van 4 tot 28 uur per week.

Flex-collega’s gezocht

Sint Jacob zoekt zowel gediplomeerde helpenden zorg en welzijn als verzorgenden IG voor de flexpool. “Een open, positieve houding naar bewoners en collega’s is wel een vereiste in deze functie”, aldus Anja. “Je hebt tenslotte met verschillende locaties, bewoners en collega’s te maken. Maar ik houd van de afwisseling en de vrijheid die de flexpool biedt, is mij veel waard.” Meer weten? Kijk op sintjacob.nl of bel 06 27 33 91 07.