Zo mooi is de apotheek geworden!
Zo mooi is de apotheek geworden! (Foto: aangeleverd)

Zo mooi is de nieuwe apotheek aan het Bernhardplein

DEN HELDER- Een half jaar is de nieuwe apotheek aan het Bernhardplein open en voor wie nog niet binnen is geweest: zo mooi (zie foto) is hij geworden! Het visitekaartje in het gezondheidscentrum is de tweede vestiging van Reinier Bax en Elly Zon, tevens eigenaren van Apotheek Zuiderhaaks aan de Marsdiepstraat. 

Klanten kunnen 24/7 terecht voor medicijnen

De apotheek in het centrum is 150 vierkante meter groot. Dat is kleiner dan Apotheek Zuiderhaaks dat ongeveer 500 vierkante meter vloeroppervlakte beslaat, maar klanten merken daar niets van: ,,De service en het assortiment geneesmiddelen is hetzelfde als in de Marsdiepstraat”, verklaart Bax. ,,Doordat in de nieuwe apotheek gebruik wordt gemaakt van een uitgifte-automaat, kunnen klanten bovendien 24/7 terecht om medicijnen op te halen als die vooraf klaar zijn gezet in de automaat. 

Optimale service

Zodoende is de service in Apotheek Bernhardplein geoptimaliseerd!” Om dat laatste te onderstrepen: het personeel verstrekt niet alleen medicijnen maar heeft ook een belangrijke voorlichtingsfunctie over medicijnen, ziektes en gezondheid. Bax: ,,We leveren volledige farmaceutische zorg en werken nauw samen met de artsen. Als wij vermoeden dat er iets mis is met een medicijn of met de klant, signaleren en bespreken wij dat.”