Helpen door veel te communiceren.
Helpen door veel te communiceren. (Foto: Istock)

Helpen op jouw manier bij ’s Heeren Loo

Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we bij ’s Heeren Loo met hart en ziel voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Uiteraard krijg je bij ons de ruimte om jezelf te ontwikkelen en om door te groeien. Op die manier zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. En dat is mooi werk! 

Olaf werkt nog niet zo lang bij 's Heeren Loo. Hij is begeleider op een woning. Hier verblijven cliënten die intensieve zorg en begeleiding nodig hebben. Dit gaat niet zonder slag of stoot, want deze cliënten hebben vaak al veel meegemaakt. Olaf heeft gemerkt dat structuur en ritme heel belangrijk is in de begeleiding. 

Structuur bieden

"De cliënten leren het gewone leven ervaren. Daarom bied ik structuur. Ik werk planmatig en zorg dat ik ingehaakt ben op het dagprogramma. Als ik bijvoorbeeld zie dat een cliënt een afspraak heeft waarvan ik weet dat hij dat niet leuk vindt, dan zorg ik dat ik er ben op dat moment."

Olafs manier

"Mijn manier van begeleiden is door middel van behulpzaamheid. Soms doe ik dat wel eens teveel. Dan wil ik bijvoorbeeld de was voor een cliënt doen, terwijl het juist goed is voor die cliënt om dat zelf te doen. Het is voor beiden een leerproces. Maar het mooie aan de doelgroep waar ik mee werk, is dat je met ze kan praten. Ik ben een echt mensen-mens en wil graag helpen door te communiceren.”  

Successen vieren

“We proberen altijd stapjes met de cliënten te maken. Soms kleine, moeilijke stapjes, maar juist die successen moet je vieren. Daar ga je voor. 

Ook werken bij 's Heerenloo


's Heeren Loo is altijd op zoek naar talentvolle mensen voor verschillende functies. We bieden jou een aantrekkelijke werkomgeving waar je met plezier kunt werken, leren en ontwikkelen op een manier die bij jou past. Wil je meer weten over werken bij 's Heeren Loo? Neem dan een kijkje op sheerenloo.nl/werken-bij.

's Heeren Loo helpt je verder.