Alexia Venema.
Alexia Venema. (Foto: Aangeleverd)

‘Over gewicht’ in de praktijk

COLUMN - Overgewicht door verstoorde hormoonhuishouding leidt tot verstoord immuunsysteem.

Kamp je – net als ongeveer 50% van alle Nederlanders – met overgewicht? Uit onderzoek is gebleken dat de oorzaak in een verstoorde hormoonhuishouding ligt. Door deze hormonale disbalans wordt voeding niet omgezet in energie, maar in reserves. Er ontstaat overwicht, het immuunsysteem raakt verstoord. Ook ontwikkelen zich gezondheidsklachten als vermoeidheid, hoge bloeddruk en afwijkende cholesterolwaarden. Die kunnen leiden tot hart- en vaatziektes, diabetes en kanker.

'Als herboren'

Is dat te voorkomen? Jazeker! Deze hormonale disbalans herstel je met een maatwerkprogramma van Cure4Life. Het medisch team ontwikkelt dat op basis van een intake en gerichte testen op bloed, urine en speeksel. Met uitgebalanceerde, gezonde voeding breng je je hormonen weer in balans. Je bereikt een gezond gewicht en je voelt je veel fitter, energieker en beter in je kracht staan. Veel cliënten voelen zich daarna als herboren. Gratis kennismakingsgesprek? Contact: 06-18647985 of avenema@cure4life.nl. Meer info: www.cure4life.eu.


Alexia Venema, paramedisch natuurgeneeskundig therapeut, schrijft over haar praktijk en de methode van Cure4Life die ze inzet om mensen te begeleiden naar een gezond gewicht. Zij is aangesloten bij de BATC.