Opleidingstraject tot Verzorgende IG enorm succes.
Opleidingstraject tot Verzorgende IG enorm succes. (Foto: Aangeleverd)

Opleidingstraject tot Verzorgende IG enorm succes

HAARLEM - “Ik heb passie voor de zorg, maar beschik niet over de juiste (zorg)opleiding”. Dit is wat wij veel te horen kregen van sollicitanten. Zonde! Wij hebben daarom een verkort opleidingstraject tot Verzorgende IG opgezet. Dit traject biedt carrièreswitchers en zorgmedewerkers die door willen groeien, de kans om hun hart te volgen.

Opleidingsprogramma 

In april is de eerste groep gestart. Dit is een enorm succes, zowel vanuit de organisatie, de deelnemers en vooral vanuit de bewoners. Wij starten daarom 1 november en 1 februari opnieuw met een opleidingstraject. Na een introductieprogramma van twee weken, starten zij met het volledig betaalde opleidingstraject van 18 maanden.

'Ik wilde meer met mijn hart werken - één dag in de zorg en ik was om'

Voldoening uit werk halen

Er heeft zich weer een hele diverse groep sollicitanten aangemeld; van ex- politieagent, ondernemer tot dierenartsassistent. Binnen verschillende fases van hun loopbaan zien wij mensen een overstap maken naar de zorg. Hoe divers de groep ook is, zij willen allemaal graag iets voor iemand betekenen en voldoening uit hun werk halen op een plek met unieke bewoners. Dat onze bewoners MS en niet aangeboren hersenletsel (NAH) hebben, maakt het extra uitdagend en zorgt dat de aangeleerde zorghandelingen direct in de praktijk toegepast kunnen worden.


Van sales naar zorg

Marie-José heeft ruim 20 jaar commerciële werkervaring: “Ik wilde meer met hart en handen werken. Ik liep een ochtend mee in de zorg en was om, het was hartelijk en warm, en dit gevoel is inmiddels alleen maar versterkt. Fijn dat ook de werk-privé balans goed is. Het is echt een feestje om hier aan mee te doen.”


Start februari 2022

Scan de QR-code voor onze vacatures of bel Lindy Hage op 06-86846518.